Šefica Uskoka Vanja Marušić dala ostavku

FOTO: YT Screenshot: Al Jazeera Balkan

18.4.2023. | 17:10 | Matej Devčić i Ana Raič Knežević
IZVOR: Telegram.hr
Pregleda: 1803

Šefica USKOK-a Vanja Marušić dala je ostavku na tu funkciju. Naime, kako je danas poslijepodne objavio DORH, glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek tijekom prijepodneva zaprimila je pisani zahtjev gospođe Marušić za prestankom rada u USKOK-u iz, kako se navodi, osobnih razloga.

“Sukladno odredbi članka 10. stavka 4. Zakona o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek proslijedila je navedeni zahtjev ministru pravosuđa i uprave s obzirom da ministar pravosuđa i uprave treba dati svoju suglasnost za prestanak rada ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, navodi DORH u priopćenju.

Suradnike je vijest šokirala


Ako ministar Ivan Malenica da svoju suglasnost i kada ona bude zaprimljena u DORH, Hrvoj-Šipek će donijeti odluku o zahtjevu šefice USKOK-a, javljaju još iz Državnog odvjetništva.

Telegramovi izvori iz USKOK-a navode da je Vanja Marušić svojim suradnicima poslala obavijest da odlazi iz obiteljskih razloga. Oni su, priznaju, zbog toga ostali šokirani, a sam USKOK obezglavljen. Već su se, doduše, pojavila i nagađanja da bi USKOK već ovaj tjedan mogao preuzeti jedan od zamjenika glavne državne odvjetnice.

Izvor: Telegram.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI