Ronkov ’muzejski aperkat’ još će dugo ’ljuljati’ Glavića! Slijedi li ’pravosudni nokaut’?

FOTO: CRONA

15.9.2023. | 14:20 | Redakcija 034 portala
Pregleda: 18421

Samo zahvaljući društveno odgovornom ponašanju bivšeg saborskog zastupnika, požeškog župana i gradonačelnika Zdravka Ronka, Marijana Matijević Pejić nije izabrana za novu ravnateljicu požeškog Muzeja, a sve je bilo pripremljeno da se to dogodi.

U Gradskoj kući su već stavili šampanjac na hlađenje, članovi upravnog vijeća su dobili instrukcije, neki od gradonačelnika Željka Glavića, neki od primapročelnice Maje Petrović, ali njihove je osmjehe kiselima učinio spomenuti Ronko. U svom im je stilu poručio: "No, pasaran!"I nije prošlo. Matijević Pejić nije izabrana za ravnateljicu.

Ronko je iz rukava izvukao "asa". Kao pravi džentlmen bečke škole dao je dotičnoj MMP priliku da časno odstupi i povuče kandidaturu, znajući nešto što drugi nisu znali. Nije ga poslušala. Slijepo vjerujući Glaviću, išla je do kraja. Koje li zablude. Ali bila je uvjerena da će biti izabrana, međutim nakon Ronkovog društveno odgovornog otkrića o "aferi prsten", o čemu smo pisali OVDJE, i Glavić je "povukao ručnu". Očekivano, jer poznato je da on gleda samo sebe i svoj interes, MMP mu od tada više ništa nije značila.


Stigle su nove upute članovima upravnog vijeća Muzeja - "ne glasaj za MMP, poništavaj natječaj, ona druga kandidatkinja (Ljiljana Marić, muzejski kustos) ne valja, ona neće biti poslušna". Konkretnije ćemo vas o tome izvijestiti kada nam Muzej dostavi podatke koje smo zatražili pozvavši se na Zakon o pravu na pristup informacijama.


I tako smo došli do još jedne muzejske blamaže, zapravo do još jedne Željkove i Majine blamaže. I tako idu njih dvoje iz afere u aferu, sve od njezinog sumnjivog zapošljavanja koje i dalje istražuju pravosudna tijela.

I, zaključno, Ronkov "muzejski aperkat" još će dugo "ljuljati" Glavića i najbližu mu suradnicu, a ono što im slijedi, po svemu sudeći, mogao bi biti "pravosudni nokaut".

Dotad naš gradonačelnik može i dalje pjevati onu svog imenjaka Bebeka: "Što je meni ovo trebalo..."


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI