Rezultati pojačanih mjera u prometu: Najveća kazna od 1980 eura pijanom vozaču

Policija
(FOTO: Mup)

18.9.2023. | 11:39 | PU PSŽ
Pregleda: 1630

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ʼčetiri glavne ubojice u prometuʼ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 82 prekršaja, od čega izdvajamo devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 38 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i četiri recidivista.


Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 16. rujna 2023. oko 9.20 sati u mjestu Brestovac u Požeškoj ulici, gdje su policijski službenici u prometu zatekli 40-godišnjaka koji je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 1,14 promila upravljao mopedom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.980,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „AM“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI