Rezultati pojačanih mjera u prometu: Najveća kazna od 1980 eura pijanom vozaču

Policija
(FOTO: Mup)

18.9.2023. | 11:39 | PU PSŽ
Pregleda: 1835

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ʼčetiri glavne ubojice u prometuʼ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 82 prekršaja, od čega izdvajamo devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 38 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i četiri recidivista.


Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 16. rujna 2023. oko 9.20 sati u mjestu Brestovac u Požeškoj ulici, gdje su policijski službenici u prometu zatekli 40-godišnjaka koji je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 1,14 promila upravljao mopedom.


Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.980,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „AM“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI