Rezultati pojačanih mjera: Najveću kaznu dobio pijani vozač (26) s 2,20 promila

Bježao policiji, proklizavao kotačima pa se trčeći dao u bijeg
(FOTO: Arhiv)

25.9.2023. | 09:16 | PU PSŽ
Pregleda: 2569

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ʼčetiri glavne ubojice u prometuʼ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 26 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i deset prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 24. rujna 2023. oko 3.45 sati u mjestu Vidovci u Ulici Stjepana Radića gdje su policijski službenici u prometu zatekli 26-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,20 promila upravljao osobnim automobilom.


Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.320,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.


Također su u razdoblju od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe, Republike Hrvatske i na području Policijske uprave požeško-slavonske održani „Dani sigurnosti u prometu“ pod geslom „Stay alive and save lives“ - „Ostani živ i spasi živote“.

U srijedu 20. rujna obilježio se „Dan bez poginulih u prometu“ te na području Policijske uprave požeško-slavonske nisu evidentirane prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI