Recept za ukusnu piletinu s porilukom i kiselim vrhnjem

Ukusna piletina s porilukom i kiselim vrhnjem
(FOTO: stazarucak.net)

9.5.2024. | 08:35 | stazarucak.net
IZVOR: stazarucak.net
Pregleda: 1959

Ako ste u žurbi, a ipak želite pojesti nešto fino, danas vam donosimo jednostavan recept za ukusnu piletinu s porilukom i kiselim vrhnjem.
Za pripremu ovog jela trebat će vam oko pola sata.

Sastojci za 4 osobe:
500 g piletine
700 g poriluka
1 žlica mljevene paprike
malo maslaca
10 ml bijelog vina
1 čaša kiselog vrhnja

Priprema:


Piletinu narežite na manje komade, a poriluk narežite na kolutove.
Na maslacu pecite meso i pred kraj ubacite kolutove poriluka.


Začinite s mljevenom crvenom paprikom i zalijte sve s malo vode. Sve to promiješajte pa dodajte papar i sol i pustite da se kuha na laganoj vatri, podlijevajući vinom sve dok meso ne omekša.

Kad je sve gotovo, umiješajte kiselo vrhnje.
Kao prilog možete poslužiti pire, rižu ili njoke.
Dobar tek!

izvor: stazarucak.net



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI