Timon
+27°C
+24
+24
+23
+24
+23
+23
+22
+25
+27
+28
+29
+30
+31
+31
+32
+32
+30
+29
+27
+26
+26
+25
+24
+24
Sex
+32°C
+22°C
+24
+23
+23
+23
+23
+22
+22
+24
+26
+28
+29
+30
+31
+32
+32
+32
+31
+30
+27
+27
+26
+25
+24
+24
Sáb
+32°C
+22°C
+23
+23
+23
+23
+22
+22
+22
+24
+26
+28
+29
+30
+31
+32
+32
+32
+32
+29
+27
+26
+26
+26
+25
+25
Dom
+32°C
+22°C
+24
+23
+23
+23
+24
+24
+25
+26
+27
+27
+28
+29
+30
+30
+31
+32
+31
+29
+28
+27
+26
+25
+24
+24
Seg
+32°C
+23°C
+23
+23
+22
+22
+23
+24
+25
+26
+26
+27
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+32
+31
+30
+29
+27
+26
+26
+25
Ter
+33°C
+22°C
+25
+24
+23
+23
+24
+25
+25
+26
+27
+28
+29
+30
+31
+31
+32
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+26
Qua
+33°C
+23°C
+25
+25
+24
+23
+24
+25
+26
+27
+28
+28
+29
+30
+31
+32
+32
+33
+32
+31
+29
+28
+27
+26
+26
+25
Qui
+33°C
+23°C
+25
+25
+25
+24
+25
+26
+26
+27
+28
+29
+30
+31
+31
+32
+33
+34
+33
+32
+31
+30
+29
+27
+27
+27
+27
+26
+26
+26
+26
+27
+27
+27
+28
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+34
+33
+32
+31
+30
+28
+27
+27
+26
+26
+26
+25
+25
+26
+26
+27
+27
+28
+29
+30
+31
+32
+32
+33
+34
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+29
+28

Recept za tjesteninu sa pršutom i mascarponeom

Mascarpone
(FOTO: iStock)

11.5.2024. | 08:59 | Glas Istre
IZVOR: glasistre.hr
Pregleda: 793

Pršut i rikola poznata su kombinacija kao nadjev na omiljenoj pizzi. Ali ovaj dvojac također izgleda sjajno u receptima s tjesteninom. Osobito u kombinaciji s mascarponeom za stvaranje kremastog umaka. Ovo jelo stvarno miriše i ima okus na proljeće.

Sastojci:
500 g tjestenine (bilo koja vrsta)
2 glavice luka
2 češnja češnjaka
1 limenka pasirane rajčice
150 g mascarponea
1 vezica rikole
100 g pršuta
svježi parmezan
papar
sol
maslac

Priprema:
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Rikolu operite, osušite i natrgajte na komadiće veličine zalogaja. Luk i češnjak nasjeckajte na sitne kockice pa ih propirjajte na maslacu. Dodajte konzerviranu rajčicu i pustite da tekućina malo prokuha.


Sada dodajte mascarpone i pustite da se otopi uz miješanje. Umak začinite paprom i solju. Pršut narežite na trakice širine 2 cm pa dodajte u umak s rikolom i tjesteninom i promiješajte.
Dobar tek!


izvor: Glas Istre



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 34,03%
2. Ne, neću izaći - 33,88%
3. Ne znam - 32,09%
Ukupno glasova: 3253
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI