Recept za tjesteninu s lukom

Tjestenina s lukom
(FOTO: Shutterstock)

31.1.2024. | 10:21 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1244

Tjestenina je vrlo fleksibilna namirnica koja se može pripremati na različite načine. Postoje neki jednostavni recepti s tjesteninom koji će biti gotovi za 15 do 20 minuta, ali i oni za koje će vam trebati nešto više vremena.

Za one koje volimo spremni smo satima stojiti nad štednjakom kako bismo im pripremili najfinija jela. Iako se sastoji od jeftinih sastojaka poput tjestenine i luka – ovo je jedno od onih jela za koje treba strpljenja i nešto truda.

Sastojci za tjesteninu s karameliziranim lukom:
400 grama tjestenine po želji
700 grama luka
125 grama maslaca
60 ml desertnog vina
šaka naribanog parmezana
1 žlica šećera
sol i papar po želji


Priprema tjestenine s lukom:


U većoj tavi otopite maslac na umjerenoj temepraturi. Dodajte očišćeni luk narezan na trakice i povremeno miješajte dok ne postane proziran.

Dodajte šećer i prstohvat soli, smanjite temperaturu i pustite da se luk karamelizira. Za to će mu biti potrebno otprilike sat vremena termičke obrade na najnižoj tempraturi.

Luku potom dodajte desertno vino te kuhajte sve zajedno još nekoliko minuta. Tjesteninu skuhajte na uobičajeni način, pa ju pomiješajte s karameliziranim lukom.

Na kraju dodajte svježe naribani parmezan. Dobar tek!

izvor: Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
TJESTENINA
LUK

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI