Tjestenina iz pećnice
(FOTO: Shutterstock)
Američka kuhinja prepuna je složenaca koji se pripremaju na vrlo jednostavan način, a koje jamče obrok bez previše uloženog vremena i truda.
U američkoj kuhinji osobito su popularni takozvani dump and bake ili istresi i ispeci recepti. Riječ je o receptima kod kojih se svi sastojci za neko jelo istresu u jednu posudu, a potom stave peći u pećnicu.
Ova zapečena tjestenina s piletinom i sirom je upravo takav recept. Ne morate čak ni zasebno kuhati tjesteninu – sve stavite u jednu vatrostalnu posudu i pustite da se "sama peče".
Sastojci:
700 ml umaka od rajčice
700 ml vode
400 g sušene tjestenine poput pennea ili makarona
180 g naribanog sira mozzarella
75 g panko krušnih mrvica
60 g naribanog parmezana
2 pileća prsa
1 čajna žličica češnjaka u prahu
sol i papar po želji
biljno ulje po želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
U pravokutnu posudu za pečenje ubacite sušenu tjesteninu, umak od rajčice i vodu. Posolite i popaprite po želji te začinite sa češnjakom u prahu.
Imajte na umu da tjestenina mora biti uronjena u tekućinu da bi se odgovarajuće termički obradila.
Na vrh tjestenine stavite narezana pileća prsa na kocke.
Prekrijte posudu aluminijskom folijom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 30 minuta.
Potom uklonite foliju, po vrhu dodajte mozzarellu i parmezan, te krušne mrvice koje ste poprskali nešto biljnog ulja.
Vratite posudu za pečenje u pećnicu bez folije i nastavite peći još 15 do 20 minuta, dok svi sastojci termički ne obrade do kraja, sir ne rastopi i zapeče, a krušne mrvice ne postanu hrskave.
Poslužite jelo toplo sa salatom po želji. Dobar tek!
izvor: Pun kufer