Recept za Spaghetti alla Nerano

Špageti
(FOTO: iStock)

10.7.2024. | 08:56 | Glas Istre
IZVOR: glasistre.hr
Pregleda: 545

Priča iza špageta alla nerano gotovo je jednako čarobna kao i okus samog jela. Priča se da je gazdarica Donna Rosa jedne večeri čekala goste u svom praznom lokalu "Maria Grazia". Na njezino veliko iznenađenje, princ od Sirignana, Francesco Saverio Gaspare Melchiorre Baldassarre Caravita, iznenada je došao kod nje kako bi se okrijepio u restoranu.

U kuhinji je bila samo tjestenina, provolone i tikvice, koje su brzo postale špageti alla nerano – danas pravi klasični recept u talijanskoj kuhinji. Osim ploški tikvica, umak se sastoji od vode za tjesteninu, češnjaka, soli, papra i dvije vrste sira. Ovi potonji čine jelo od tjestenine prekrasno kremastim.

Sastojci
600 g tikvica
400 g špageta
40 g parmezana
130 g provolone sira
1 režanj češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
sol i papar
svježi bosiljak


Priprema
Tikvice operite, osušite i narežite na vrlo tanke ploške. Naribajte obje vrste sira. U tavi zagrijte maslinovo ulje i popržite tanke ploške tikvica dok ne porumene. Skuhajte tjesteninu al dente, vodu ne bacajte.


Zagrijte češnjak na malo ulja pa na njega stavite tikvice. Zalijte žlicom vode za tjesteninu i pustite da ploške tikvica kratko propirjaju. Odvojite još dvije žlice vode za tjesteninu. Ubacite špagete u tavu i dodajte provolone, parmezan, postupno vodu za tjesteninu i nasjeckani bosiljak. Posolite i popaprite.

Dobar tek!

IZVOR: Glas Istre



VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
ŠPAGETI
TIKVICE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI