Recept za sočne kocke od kestena i čokolade

Kolač kesten i čokolada
(FOTO: Shutterstock)

10.10.2023. | 08:26 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1074

Talijaniobožavajubrašno od kestenakoji slasticama, kruhu i pecivima daje finu notu,a ne sadrži gluten.U receptu za jednostavne kesten-kocke možete ga kombinirati sbademovim brašnomi kakaom, a i dodatak smeđeg šećera pruža finu aromu. Kesten-kocke možete poslužiti sasladoledom ili tučenim vrhnjem, a fino će se slagati i s višnjama iz kompota.

Sastojci za kesten-kocke

70 g maslaca
90 g tamne čokolade
68 g kestenovog brašna
30 g bademovog brašna
30 g kakaa
1,25 g soli
50 g šećera
80 g smeđeg šećera
2 jaja
2,5 ml ekstrakta vanilije


Priprema kesten-kocki


Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzija. Posudu za pečenje (18x13 cm) obložite papirom za pečenje.

Stavite maslac i usitnjenu čokoladu u manji lonac i zagrijavajte na laganoj vatri povremeno miješajući dok se ne otope pa maknite s vatre.

U međuvremenu prosijte bademovo brašno, brašno od kestena i kakao pa dodajte sol i izmiješajte.

Dodajte bijeli i smeđi šećer u otopljenu smjesu maslaca i čokolade pa dodajte jedno po jedno jaje miksajući da se dobro sjedine.

Dodajte ekstrakt vanilije i izmiksajte pa umiješajte i suhu mješavinu brašna te izmiksajte.

Ulijte smjesu u pripremljenu posudu za pečenje pa pecite otprilike 30 -35 minuta dok čačkalica ili štapić za ražnjić ne izađe čist iz kolača.

Kolač se može napuhnuti tijekom pečenja, ali će pasti tijekom hlađenja.

Ostavite da se ohladi u posudi oko 10 minuta pa ga izvadite i narežite.

izvor: PunKufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI