Recept za sočne kocke od kestena i čokolade

Recept za sočne kocke od kestena i čokolade

Kolač kesten i čokolada
(FOTO: Shutterstock)

10.10.2023. | 08:26 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 2182

Talijaniobožavajubrašno od kestenakoji slasticama, kruhu i pecivima daje finu notu,a ne sadrži gluten.U receptu za jednostavne kesten-kocke možete ga kombinirati sbademovim brašnomi kakaom, a i dodatak smeđeg šećera pruža finu aromu. Kesten-kocke možete poslužiti sasladoledom ili tučenim vrhnjem, a fino će se slagati i s višnjama iz kompota.

Sastojci za kesten-kocke

70 g maslaca
90 g tamne čokolade
68 g kestenovog brašna
30 g bademovog brašna
30 g kakaa
1,25 g soli
50 g šećera
80 g smeđeg šećera
2 jaja
2,5 ml ekstrakta vanilije

Priprema kesten-kocki

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzija. Posudu za pečenje (18x13 cm) obložite papirom za pečenje.

Stavite maslac i usitnjenu čokoladu u manji lonac i zagrijavajte na laganoj vatri povremeno miješajući dok se ne otope pa maknite s vatre.

U međuvremenu prosijte bademovo brašno, brašno od kestena i kakao pa dodajte sol i izmiješajte.

Dodajte bijeli i smeđi šećer u otopljenu smjesu maslaca i čokolade pa dodajte jedno po jedno jaje miksajući da se dobro sjedine.

Dodajte ekstrakt vanilije i izmiksajte pa umiješajte i suhu mješavinu brašna te izmiksajte.

Ulijte smjesu u pripremljenu posudu za pečenje pa pecite otprilike 30 -35 minuta dok čačkalica ili štapić za ražnjić ne izađe čist iz kolača.

Kolač se može napuhnuti tijekom pečenja, ali će pasti tijekom hlađenja.

Ostavite da se ohladi u posudi oko 10 minuta pa ga izvadite i narežite.

izvor: PunKufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI