Recept za slasnu filiju, pitu od tijesta za palačinke i kajmaka

FOTO: Shutterstock

29.1.2023. | 08:55 | Punkufer.hr
Pregleda: 1279

Filija, jednostavna pita koja se radi od tijesta za palačinke i kajmaka omiljena je na Kosovu, gdje se tradicionalno radi ispod peke, ali u modernijoj verziji priprema se i u pećnici. Za filiju vam treba tek nekoliko sastojaka, a umjesto kajmaka poslužit će i kremasti sir, ili kombinacija vrhnja i maslaca. Osim bijelog brašna radi se i u kombinaciji s heljdinim,
 

Sastojci za filiju: 500 g brašna3 jaja350 ml mlijeka250 ml vode1 žličica soliZa premazivanje:

kajmakuljePriprema filije: Zagrijte gornji grijač u pećnici na 250 °C. Od jaja, brašna, soli, mlijeka i vode napravite gušće tijesto za palačinke.Okruglu tavu ili posudu koja može u pećnicu nauljite pa ulijte šeflju smjese i stavite ispod grijača, visoko u pećnicu.Kad se uhvati korica i tijesto dobije boju, za otprilike 3-5 minuta izvadite posudu iz pećnice. Tijesto premažite žlicom kajmaka pa ulijte još šeflju smjese, vratite u pećnicu pa premažite kajmakom. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez smjese za palačinke. Kada se ohladi, narežite filiju na komade i poslužite.


(Izvor: Punkufer.hr)



VIŠE NA TEMU:
RECEPT
PITA
TIJESTO
PALAČINKE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI