Santa Cruz de la Sierra
22°C
+23
+22
+21
+21
+20
+20
+19
+19
+21
+22
+22
+23
+24
+25
+25
+25
+24
+24
+22
+22
+22
+22
+22
+22
Ju
25°C
19°C
+21
+20
+20
+19
+19
+19
+18
+19
+19
+20
+21
+23
+24
+25
+25
+25
+25
+24
+23
+22
+21
+21
+20
+20
Vi
25°C
18°C
+20
+20
+20
+20
+19
+19
+19
+19
+21
+23
+24
+26
+27
+26
+26
+26
+25
+25
+24
+24
+23
+23
+22
+22
27°C
19°C
+22
+21
+21
+21
+21
+21
+21
+21
+20
+21
+21
+22
+22
+23
+23
+23
+22
+22
+21
+21
+20
+20
+20
+19
Do
23°C
19°C
+19
+19
+18
+18
+18
+18
+18
+18
+18
+18
+19
+20
+20
+21
+21
+21
+21
+20
+20
+20
+19
+19
+19
+18
Lu
21°C
18°C
+18
+18
+17
+17
+17
+17
+17
+17
+17
+17
+18
+19
+19
+20
+21
+20
+20
+19
+19
+18
+18
+17
+17
+17
Ma
21°C
17°C
+17
+16
+16
+16
+16
+16
+16
+16
+17
+17
+18
+19
+20
+21
+21
+21
+20
+20
+19
+19
+18
+18
+18
+18
Mi
21°C
16°C
+17
+17
+17
+17
+17
+17
+18
+18
+18
+19
+20
+21
+22
+22
+23
+23
+22
+22
+21
+21
+20
+20
+20
+20
+20
+20
+20
+20
+20
+20
+19
+19
+19
+20
+21
+23
+24
+25
+26
+25
+25
+24
+23
+23
+22
+22
+22
+22
+22
+22
+21
+21
+21
+21
+21
+21
+20
+22
+23
+25
+25
+27
+27
+27
+27
+25
+24
+25
+23
+23
+23
+24
Weather Data Source: pronóstico del tiempo

Recept za slasnu filiju, pitu od tijesta za palačinke i kajmaka

FOTO: Shutterstock

29.1.2023. | 08:55 | Punkufer.hr
Pregleda: 1556

Filija, jednostavna pita koja se radi od tijesta za palačinke i kajmaka omiljena je na Kosovu, gdje se tradicionalno radi ispod peke, ali u modernijoj verziji priprema se i u pećnici. Za filiju vam treba tek nekoliko sastojaka, a umjesto kajmaka poslužit će i kremasti sir, ili kombinacija vrhnja i maslaca. Osim bijelog brašna radi se i u kombinaciji s heljdinim,
 

Sastojci za filiju: 500 g brašna3 jaja350 ml mlijeka250 ml vode1 žličica soliZa premazivanje:

kajmakuljePriprema filije: Zagrijte gornji grijač u pećnici na 250 °C. Od jaja, brašna, soli, mlijeka i vode napravite gušće tijesto za palačinke.Okruglu tavu ili posudu koja može u pećnicu nauljite pa ulijte šeflju smjese i stavite ispod grijača, visoko u pećnicu.Kad se uhvati korica i tijesto dobije boju, za otprilike 3-5 minuta izvadite posudu iz pećnice. Tijesto premažite žlicom kajmaka pa ulijte još šeflju smjese, vratite u pećnicu pa premažite kajmakom. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez smjese za palačinke. Kada se ohladi, narežite filiju na komade i poslužite.


(Izvor: Punkufer.hr)



VIŠE NA TEMU:
RECEPT
PITA
TIJESTO
PALAČINKE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,85%
2. Ne, neću izaći - 33,25%
3. Ne znam - 32,9%
Ukupno glasova: 40536
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI