>
Pozega
19 lip.
30°C
20 lip.
27°C
21 lip.
25°C
22 lip.
26°C
23 lip.
28°C
24 lip.
31°C
25 lip.
33°C
>
Pozega
19 lip.
30°C
20 lip.
27°C
21 lip.
25°C
22 lip.
26°C
23 lip.
28°C
24 lip.
31°C
25 lip.
33°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Recept za slasnu filiju, pitu od tijesta za palačinke i kajmaka

FOTO: Shutterstock

29.1.2023. | 08:55 | Punkufer.hr
Pregleda: 1566

Filija, jednostavna pita koja se radi od tijesta za palačinke i kajmaka omiljena je na Kosovu, gdje se tradicionalno radi ispod peke, ali u modernijoj verziji priprema se i u pećnici. Za filiju vam treba tek nekoliko sastojaka, a umjesto kajmaka poslužit će i kremasti sir, ili kombinacija vrhnja i maslaca. Osim bijelog brašna radi se i u kombinaciji s heljdinim,
 

Sastojci za filiju: 500 g brašna3 jaja350 ml mlijeka250 ml vode1 žličica soliZa premazivanje:

kajmakuljePriprema filije: Zagrijte gornji grijač u pećnici na 250 °C. Od jaja, brašna, soli, mlijeka i vode napravite gušće tijesto za palačinke.Okruglu tavu ili posudu koja može u pećnicu nauljite pa ulijte šeflju smjese i stavite ispod grijača, visoko u pećnicu.Kad se uhvati korica i tijesto dobije boju, za otprilike 3-5 minuta izvadite posudu iz pećnice. Tijesto premažite žlicom kajmaka pa ulijte još šeflju smjese, vratite u pećnicu pa premažite kajmakom. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez smjese za palačinke. Kada se ohladi, narežite filiju na komade i poslužite.


(Izvor: Punkufer.hr)



VIŠE NA TEMU:
RECEPT
PITA
TIJESTO
PALAČINKE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,77%
2. Ne, neću izaći - 33,29%
3. Ne znam - 32,94%
Ukupno glasova: 70633
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI