Recept za ragu od svinjetine

Recept za ragu od svinjetine

Ragu od svinjetine
(FOTO: Shutterstock)

5.11.2024. | 09:19 | Pun kufer
IZVOR: Pun kufer
Pregleda: 1500

Tajna slasti mesnog ragua je u dugom kuhanju dok se ne mirisi i okusi ne povežu, a meso ne omekša. Iako je na ovo jelo koje potječe iz Italije potrebno potrošiti nešto vremena, mesni ragu ne traži komplicirane sastojke niti tehnike.

Ragu poslužite s tjesteninom, poput širokih rezanaca, pospite parmezanom i bosiljkom pa uživajte.

Sastojci za ragu od svinjetine:
350 g tjestenine
200 g mljevene svinjetine
600 g pasirane rajčice
1 žlica koncentrata rajčice
1 mrkva
1 luk
2 dl crnog vina
ribani parmezan
svježi bosiljak
sol, papar

Priprema:
Stavite veliku tavu na štednjak s malo maslinovog ulja.
Očistite i nasjeckajte mrkvu i luk te ih dodajte u tavu. Pirjajte na laganoj vatri 4-5 minuta dok ne omekšaju.
Dodajte mljevenu svinjetinu i malo pojačajte vatru; dobro je zapecite, miješajući kuhačom nekoliko minuta, a zatim ulijte vino i pustite da ispari.
Smanjite vatru, dodajte koncentrat rajčice i prstohvat papra, miješajući konstantno kako bi meso dobro upilo sve sastojke.
Ulijte pasiranu rajčicu, djelomično poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata, povremeno dodajući malo kipuće vode ili temeljca. Kušajte i posolite prema ukusu.
Skuhajte tjesteninu i pomiješajte je s raguom u tanjurima. Ukrasite s nekoliko listova bosiljka i ribanim parmezanom te poslužite.

izvor: Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
RAGU
SVINJETINA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI