>
Brasilia
31 Mai
26°C
1 Jun
26°C
2 Jun
24°C
3 Jun
24°C
4 Jun
25°C
5 Jun
26°C
6 Jun
26°C
>
Brasilia
31 Mai
26°C
1 Jun
26°C
2 Jun
24°C
3 Jun
24°C
4 Jun
25°C
5 Jun
26°C
6 Jun
26°C

Recept za pripremu ʺzagrebačkog odreskaʺ bez kapi ulja


(FOTO: Getty Images)

9.3.2022. | 09:45 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2554

Zagrebački odrezak, nacifrani rođak neuglednijeg wiener schnitzela, mnogo je sličniji kultnom švicarskom specijalitetu cordon bleu koji voli cijeli svijet. Iako pravila struke nalažu da je zagrebačkom pristup pećnici zabranjen, Švicarci svojem pohancu bez grizodušja uskraćuju ulje.

Peku ga u pećnici, a rezultat je hrskavo-sočna senzacija koju je teško prestati jesti. No pravila su da se krše, pa iako je samo teleći odrezak pravi Purger, često se jede i zagrebački od svinjetine, piletine ili puretine (baš kao i "burek" od sira)... U tom smo ga ritmu bacili na milost i nemilost vruće pećnice, a uskraćene kalorije potrošit ćemo na slatko.

Sastojci za odreske iz pećnice:


4 teleća odreska po 20 dag
20 g maslaca
100 g šunke
100 g sira
200 ml vode
1 žličica mljevene paprike, sol, papar


Paniranje:
2 žlice brašna
1 jaje
70 g krušnih mrvica
1 žlica parmezana
2 žlice hladne vode

Priprema odrezaka iz pećnice:

Odreske stanjite batom. Prethodno ih možete staviti u vrećicu da ne poprskate kuhinju.
Posolite i popaprite meso. Položite na njega šunku i sir te ga presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama.
U posudi rastopite maslac, dodajte vodu i mljevenu papriku.
Uvaljajte odreske u brašno pa jaja razmućena vodom te krušne mrvice pomiješane s parmezanom. 
Panirane odreske stavite na lim s namašćenim papirom za pečenje.
Prelijte ih rastopljenim maslacem i pecite na 200 °C oko 45 minuta.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI