Recept za prefino varivo od cvjetače i naribanog sira

Varivo od cvjetače
(FOTO: Shutterstock)

11.11.2023. | 09:24 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 1974

U hladan jesenski dan želimo pojesti neki brz i ukusan obrok koji će odgovarajuće utopliti i zasititi. Ovo varivo od cvjetače i naribanog sira nameće se kao izvrsna ideja.

Da biste skuhali cvjetaču i ostalo povrće bit će vam potrebno 15-ak minuta, a paralelno možete pripremati i kremasti dio variva koje se radi od maslaca, brašna, mlijeka, začina i naribanog sira.

Nemojte bacati stapke od cvjetače i njih možete iskoristiti u ovom prefinom jelu. Sve termički obrađene sastojke možete izblendati prije nego što ih poslužite, ili ostaviti ovakve kakve jesu.


Sastojci za varivo:


700 ml pilećeg temeljca
500 ml mlijeka
200 g naribane gaude
45 g maslaca
20 g brašna
1 manja glavica cvjetače
1 mrkva
1 stapka celera
sol i papar po želji

Priprema variva:

Operite cvjetaču i narežite je na manje cvjetove. Stavite je kuhati u lonac s pilećim temeljcem, komadićima mrkve i celera. Kuhajte povrće oko 12 do 15 minuta na umjerenoj temperaturi dok ne omekša.

U većoj tavi rastopite maslac i dodajte brašno, sol i papar po želji. Promiješajte sve zajedno. Postepeno ulijte toplo mlijeko. Miješajte smjesu kuhačom dok se ne riješite svih eventualnih grudica, a umak se ne zgusne.

Za to će vam biti potrebno oko dvije minute. U smjesu na bazi brašna dodajte naribani sir.

Dobro promiješajte i pustite da se sir rastopi. Dobivenu smjesu prelijte u kuhano varivo sa cvjetačom. Poslužite varivo toplo uz krišku kruha.

Po želji možete dodati i malo čili praha.

izvor: zadovoljna.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
VARIVO
CVJETAČA
SIR

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI