Recept za posni kolač s višnjama bez jaja i mlijeka

Kolač s višnjama
(FOTO: Okusi juga)

19.3.2023. | 09:21 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 3480

Mekan poput oblaka, s dodatkom omiljenog voća ili pekmeza, stari biskvitni kolač i sve njegove varijacije, najbolje su rješenje kad nam se ne da pretjerano eksperimentirati u kuhinji.

Jedan takav recept s nama su podijelile prijateljice s juga Srbije, koje se kriju iza profila Ukusi juga.

Toliko je jednostavan da ga je moj muž napravio, rekla je jedna od njih i tom nas rečenicom navela da ga i mi isprobamo.


Recept je savršen za sve one koji poste, za vegane, ali i sve zaljubljenike u okuse djetinjstva. U nastavku pročitajte recept.


Posni kolač s višnjama – sastojci:

400 ml vode

12 žlica šećera

18 žlica brašna

10 g praška za pecivo

300 g višanja

4 pune žlice pekmeza po želji

Po želji sjeckani orasi

Posni kolač s višnjama – priprema:

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. U veću posudu sipati vodu, brašno, šećer i prašak za pecivo pa sve dobro promiješati, zatim u smjesu dodati i pekmez pa ponovno promiješati. Na kraju dodati višnje pa promiješati lagano rukom. Neka smjesa stoji dok se pećnica ne ugrije. Kalup obložiti papirom za pečenje pa izliti smjesu. Po želji posuti orasima. Kolač staviti u pećnicu i smanjiti temperaturu na 180 stupnjeva. Peći 55 minuta, a ohlađen posipati šećerom u prahu.

Ovaj ukusni kolač pronašli smo na profilu Ukusi juga, a u nastavku pronađite još recepata koji brzo rade.

izvor: zadovoljna.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI