Recept za pohane šampinjone

Recept za pohane šampinjone

Pohani šampinjoni
(FOTO: Shutterstock)

21.1.2024. | 08:29 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 3305

Gljive su odlična zamjena za meso– bez obzira jeste li vegetarijanac ili jednostavno želite predahnuti od konzumacije hrane životinjskog porijekla.

Pohane, u umaku, na salatu, pečene, pa čak i sirove - uvijek su sjajne, a uz ovaj recept -mesna amnezija je zajamčena..

Sastojci:

400 grama krušnih mrvica
100 grama brašna
150 ml mlijeka
10-ak većih šampinjona
1 žlica limunovog soka
ulje za prženje
sol i papar po želji
6 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

U blenderu pomiješajte svježi peršin i krušne mrvice dok ne dobijete fino smljevenu smjesu, dodajte sol i papar po želji. Peršin obavezno operite i dobro posušite prije miješanja s kruhom.

U mlijeko ulijte limunov sok i pustite da odstoji desetak minuta.

Gljive očistite i narežite na kriškedebele oko jednog centimetra. Na kuhinjsku površinu rasprostrite ʼstanicuʼ za pohanje: u tri zdjelice odvojeno postavite brašno, mlijeko s limunom i krušne mrvice.

Svaku krišku šampinjonadobro umočite u brašno, mlijeko i na kraju mrvice s peršinom, pa stavite peći na zagrijanu tavicu oko tri minute, dok ne dobijete hrskavu zlatno-smeđu koricu.

Pržene šampinjone poslužite uz umakna bazi majoneze u koju možete dodati žlicu senfa, komadiće kiselih krastavaca, kapare, crvenu papriku i malo limunovog soka. Dobar tek!

izvor: Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
POHANJE
ŠAMPINJONI

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI