Recept za pitu od piletine, sira i lisnatog tijesta kojoj nećete moći odoljeti

Pita od piletine
(FOTO: Shutterstock)

9.10.2023. | 08:37 | zadovoljna.dnevnik.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr
Pregleda: 1247

Spoj pilećih prsa, sira i lisnatog tijesta toliko je ukusan da mu malo tko može odoljeti. Priprema je gotova dok se pećnica ugrije, a postupak je prikladan i za potpune početnike u kuhinji jer se ovaj recept gotovo da i ne može zeznuti.

Lisnata pita s piletinom – sastojci:

500 g zamrznutog lisnatog tijesta


1 glavica luka


300 g pilećih prsa

150 g ribanog sira

150 ml vrhnja za kuhanje

Sol, papar, mljevena crvena paprika, češnjak u prahu

sezam

jaje

Maslac

Lisnata pita s piletinom – priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Luk i pileća prsa narežite na sitne kockice. Na malo maslaca prepržite luk pa mu dodajte i kockice piletine.

Začinite solju, paprom, mljevenom crvenom paprikom i češnjak u prahu ili granulama.

U posebnoj zdjeli pomiješajte vrhnje za kuhanje i sir pa mješavini dodajte sitno sjeckanu piletinu i luk.

Lisnato tijesto razvaljajte u prvokutni oblik na debljinu jednog centimetra. Jednu polovicu tijesta nadjenite piletinom pa preklopite drugom polovicom.

Kako biste bili sigurni da nadjev neće iscuriti tijekom pečenja, vilicom pritisnite rubove pite.

Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje, premažite razmućenim i posoljenim jajetom pa pospite sezamom.

Pecite oko pola sata, odnosno dok pita ne poprimi zlatnu boju. Poslužiti toplo ili hladno.

Izvor: zadovoljna.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
PITA
PILETINA
SIR

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI