Recept za piletinu na lovački način

Piletina na lovački
(FOTO: Index recepti)

23.5.2024. | 09:10 | Index recepti
IZVOR: recepti.index.hr
Pregleda: 1430

Ovaj francuski klasik jednostavan je za pripremiti, a savršen uz kremasti pire ili hrskavi kruh. Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri, kako bi bila mekana i kako bi se okusi sjedinili.

Sastojci1 žličica maslinovog ulja
25 gmaslaca
2 pileća batka
2 pileća zabatka
1 glavica luka, nasjeckana
2 češnja češnjaka
200 g šampinjona
230 ml crvenog vina
2 žlice koncentrata rajčice
1 žličica sušenog timijana
500 ml pilećeg temeljca
Nasjeckani peršin (po želji, za posip)

Priprema
Zagrijte maslinovo ulje i pola (od 25 g) maslaca u velikom gusanom loncu. 
Začinite piletinu i pržite ju otprilike pet minuta sa svake strane dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Stavite piletinu sa strane. 
U tavi otopite preostali maslac pa dodajte luk i pržite otprilike pet minuta dok ne omekša. Dodajte češnjak i pržite ga otprilike minutu pa ubacite gljive i pirjajte dvije minute. Ulijte crveno vino. 
Umiješajte koncentrat rajčice, pustite da zakuha pa smanjite vatru na pet minuta. Dodajte timijan i zalijte pilećim temeljcem. 
Ubacite piletinu, zaklopite i krčkajte na slaboj vatri sat vremena dok piletina dosta ne omekša. 
Piletinu izvadite iz lonca. Umak ostavite da vrije desetak minuta dok ne postane poput sirupa, a okusi se ne prožmu. Vratite piletinu i poslužite uz prilog po izboru, a po želji jelo možete posipati i nasjeckanim peršinom.



VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
PILETINA
LOVAČKI

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI