Recept za pečeni losos s povrćem

Losos
(FOTO: iStock)

12.3.2024. | 08:18 | Glas Istre
IZVOR: glasistre.hr
Pregleda: 409

Losos pripada kategoriji najzdravijih riba koje možemo pronaći u svjetskim morima, a njegova je glavna prednost što u tek stotinu grama lososa imamo dvadeset grama bjelančevina.

Prepun je visokovrijednih sastojaka kao što su omega-3 masne kiseline koje smanjuju kolesterol, a neke studije tvrde da čak i podižu raspoloženje. Za one dane u tjednu kada vi i vaši ukućani imate manjak energije, pripremite si ovu ukusnu ribu uz povrće i gledajte kako vam raste energija.

Sastojci:


500 g fileta lososa
1 crvena i 1 zelena paprika
zelena salata
1 manja kapula
1 žlica maslinovog ulja
peršin
limun nasjeckan na kriške
sol i papar


Priprema:

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i dok čekate da se zagrije, u posudi pomiješajte sve začine s popisa. Na kockice nasjeckajte paprike te ih posložite na lim za pečenje. Na lim za pečenje stavite i papir tako da vam se namirnice ne lijepe tijekom termalne obrade.

Na povrće namažite polovicu mješavina začina i maslinovog ulja pa pecite desetak minuta. Kada je povrće gotovo, izvadite iz pećnice lim za pečenje i napravite mjesta za filete lososa.

Na filete namažite preostale začine iz posude te ih smjestite u sredinu lima za pečenje. Filete poškropite maslinovim uljem i sve zajedno vratite u pećnicu da se peče na još desetak minuta. Kada su fileti lososa dobili smećkastu boju, izvadite ručak iz pećnice i pripremite posuđe za posluživanje. Za poseban dojam, ispod fileta lososa stavite zelenu salatu, a oko fileta složite kriške limuna i sve zajedno obogatite peršinom.

izvor: Glas Istre


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
RIBA
LOSOS
POVRĆE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI