Recept za palačinke s mljevenim mesom

Recept za palačinke s mljevenim mesom

Palačinke s mljevenim mesom
(FOTO: Shutterstock)

3.3.2024. | 09:14 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 2164

Tortang giniling Filipinci opisuju kao omlet s mljevenim mesom. Riječ je zapravo o debljim palačinkama s mesom i povrćem koje se prže na ulju i poslužuju za doručak s kečapom.

Za razliku od klasičnog omleta gdje se jaja kratko peku i zamotaju u rolicu oko drugih sastojaka tijekom termičke obrade, kod tortang ginilinga meso se prvo termički obradi, a potom dodaje u sirova jaja i stavlja na tavu.

Smjesa se oblikuje u manje kružne oblike nalik na deblje palačinke - što su kružići manji, to će vam biti lakše preokrenuti ih u tavi.

Ne jedete meso? Nema problema – postoji i filipinska verzija palačinki s patlidžanom ili tortang talong, za koji također imamo vrlo jednostavan recept.

Sastojci:

400 g mljevene junetine
80 g graška
5 jaja
2-3 češnja češnjaka
1 luk
1 rajčica
biljno ulje za pečenje
sol i papar po želji

Priprema:

U većoj tavi zagrijte nešto ulja pa na njemu prepirjajte nasjeckani luk. Pirjajte oko dvije do tri minute dok ne omekša.

Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno još oko pola minute.

Dodajte nasjeckanu rajčicu i nastavite sve zajedno kuhati oko pet minuta dok rajčica ne ispusti tekućinu.

Dodajte mljevenu junetinu. Pirjajte dok meso ne dobije lijepu smeđu boju, 7 do 10 minuta.

Posolite i popaprite meso po želji.

Prebacite prepirjanu smjesu u čistu zdjelu, dodajte grašak i pustite da se smjesa malkice ohladi.

Potom izmućkajte jaja i prelijte preko smjese. Promiješajte.

Na zagrijanu tavu dodajte nešto pripremljene smjese na bazi jaja i mljevenog mesa. Oblikujte smjesu u manje palačinke promjera oko 7 centimetara.

Pecite palačinke oko dvije do tri minute s jedne strane, pa ih preokrenite i nastavite peći još oko dvije minute, odnosno dok ne dobiju zlatnu boju.

Prebacite palačinke na papir za upijanje masnoće.

Nastavite peći dok ne potrošite svu smjesu.

Poslužite s kečapom ili nekim drugim umakom po želji. Dobar tek!

izvor: Pun kufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI