Recept za najsočnija pileća prsa sa špinatom i sirom

Punjena piletina
(FOTO: Shutterstock)

5.10.2023. | 09:18 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 2727

Bilo da dolazi u obliku pečenja, u tortilji, u slasnom umaku s tjesteninom ili pireom od krumpira, ili pak u nekoj zdravoj varijanti s rižom – pileća prsa su ručak s kojim se ne može pogriješiti.

U nastavu možete pronaći recept za takozvanu hasselback piletinu, posebnu zbog nevjerojatne sočnosti. Za pripremu ove piletine treba najviše 15 minuta, većinu posla odradi pećnica, a na vama je samo uživati u fantastičnom okusu.

Punjena piletina – sastojci:


Pileća prsa, dvije polovice


50 g svježeg špinata

50 g riccota sira

100 g ribane gaude

Sol, papar, češnjak u prahu

Maslinovo ulje

Punjena piletina – priprema:

Na malo maslinova ulja pirjati sitno nasjeckan špinat. Nakon tri minute dodati riccotta sir te začine. Ostaviti smjesu da se malo prohladi.

Duž cijele polovice pilećih prsa izrezati proreze, u razmaku od otprilike jedan centimetar, pritom pazeći da ne prerežete meso do kraja. Kako biste lakše prerezali piletinu, možete je staviti između dvije drvene drške i rezati tek dok nož ne dodirne dršku, tako da dno piletine ostane u komadu.

Zarezanu piletinu posložiti na pleh obložen papirom za pečenje pa u svaki jarak dodati mješavinu riccotte i špinata. Premazati maslinovim ulje, prekriti obilno naribanim sirom peći oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Poslužiti toplo uz omiljeni prilog.

izvor: zadovoljna.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
PILETINA
PUNJENA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI