>
Pozega
21 svi.
20°C
22 svi.
22°C
23 svi.
14°C
24 svi.
17°C
25 svi.
17°C
26 svi.
14°C
27 svi.
20°C
>
Pozega
21 svi.
20°C
22 svi.
22°C
23 svi.
14°C
24 svi.
17°C
25 svi.
17°C
26 svi.
14°C
27 svi.
20°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Recept za kremasti rižoto sa špinatom i sirom

Kremasti rižoto
(FOTO: Shutterstock)

11.1.2024. | 09:35 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 3044

Brzo, zdravo, ukusno i cijenom prihvatljivo – četiri su kriterija koja čine odlično jelo, a rižoto sa špinatom zadovoljava ih sve. Postoji mnogo recepata za ovaj specijalitet koji će obožavati i vegetarijanci, pa čak i klinci koji ne vole povrće, a ovaj je kremastiji i ukusniji od svih.

U nastavku pročitajte recept za rižoto sa špinatom i sirom koji je toliko ukusan da čak i najveći ljubitelji mesa neće razmišljati o njemu.

Rižoto sa špinatom i sirom – sastojci:


manja glavica crvenog luka
2 češnja češnjaka
1,5 šalica riže
150 - 200 g zamrznutog špinata
500 ml vode
1 povrtna kocka za juhu
200 ml vrhnja za kuhanje
150 g ribanog sira po želji
začini po želji


Rižoto sa špinatom i sirom – priprema:

Sitno isjeckati luk i češnjak pa ih kratko prepržiti na maslinovu ulju. Dodati prethodno opranu rižu i zamrznuti špinat.

Preliti vodom u kojoj je otopljena kocka za juhu pa začiniti po želji.

Kuhati na laganoj vatri sve dok riža ne upije gotovo svu tekućinu i dok ne postane mekana.

Po potrebi dodati još vode tijekom kuhanja.

Kad je riža kuhana, dodati vrhnje za kuhanje.

Nakon dvije-tri minute isključiti vatru i dodati ribani sir. Servirati vruće.

izvor: zadovoljna.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
ŠPINAT
SIR
RIŽOTO

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na lokalne izbore?
1. Da, izaći ću - 34,47%
2. Ne, neću izaći - 33,25%
3. Još uvijek ne znam - 32,28%
Ukupno glasova: 26343
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI