Recept za jeftini prilog od krumpira koji postaje glavno jelo nakon prvog zalogaja

Krumpir prilog
(FOTO: Shutterstock)

6.11.2023. | 09:41 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 3743

Svestrani krumpir mnogima je omiljeni prilog. Osim što je prihvatljiv i zasitan, može se pripremiti na bezbroj načina i baš nam zato nikada ne dosadi. Ako ste planirali napraviti ukusan prilog ili jednostavni ručak koji će razveseliti sve ukućane, pročitajte sljedeće retke jer donosimo recept za zapečeni krumpir božanstvena okusa.

Zapečeni krumpir – sastojci:

1 kg krumpira


150 g maslaca


150 g parmezana

4 češnja češnjaka

majčina dušica

sol papar

Zapečeni krumpir – priprema:

Ogulite krumpir i narežite ga na što tanje ploške. Ploške dobro posušite krpom.

Otopite maslac i dodajte mu protisnuti češnjak.

Dublju tavu koja može u pećnicu premažite aromatiziranim maslacem.

Kad se tava zagrije, složite prvi sloj krumpira. Krumpire premažite maslacem, obilno pospite parmezanom, solju, paprom i majčinom dušicom.

Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sav krumpir. Naslagane slojeve krumpira stisnite poklopcem ili tanjurom.

Tavu preklopite aluminijskom folijom pa na slaboj do srednje jakoj vatri pecite krumpir oko 20 minuta.

Nakon 20 minuta krumpir preklopite velikim tanjurom pa ga okrenite. Vratite krumpir u tavu kako bi se ispekla i druga strana.

Nakon 10 minuta prebacite složenac od krumpira u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite još 20 minuta Poslužite kao glavno jelo ili kao prilog uz meso.

Izvor; zadovoljna.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
KRUMPIR
PRILOG

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI