Recept za idealni prilog uz meso

Zapečena brokula
(FOTO: Shutterstock)

17.3.2024. | 09:25 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1974

Pečena brokula može biti sjajan prilog uz meso ili ribu. Želite li u brokulu unijeti dodatnu dubinu okusa zapecite je sa sirom – poput pecorina romana i obilno pokapajte s aromatiziranim uljem.

Pečenje brokule u pećnici je odličan način za pojačavanje prirodnog okusa ovog povrća. Ne zaboravite ga prvo dobro isprati pod mlazom čiste vode, a potom narezati na manje cvjetove otprilike iste veličine – kako bi se mogle termički obraditi u vrlo sličnom vremenu.

Nemojte zaboraviti niti posušiti brokulu s papirnatim ručnikom prije nego što je pomiješate s ostalim sastojcima. Brokula će se bolje zapeći i biti hrskavija ako prije stavljanja u pećnicu uklonite što je moguće više tekućine s njezine površine.


Sastojci:


900 g cvjetova brokule
50 ml biljnog ulja
30 g naribanog sira pecorino romano
2 češnja češnjaka
sol i papar po želji

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

U većoj zdjeli pomiješajte ulje, naribani češnjak, sol i papar.

Uronite očišćene i osušene cvjetove brokule u ulje – potrudite se da je svaki cvijet prekriven začinima.

Prebacite brokulu na lim za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 15 do 17 minuta dok se termički ne obradi do kraja, a rubovi ne zapeku.

Poslužite je s naribanim sirom kao prilog uz meso ili ribu. Dobar tek!


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
PRILOG
BROKULA
SIR

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI