Recept za hrskave palačinke s mljevenim mesom i mladim lukom

Punjene palačinke
(FOTO: Shutterstock)

22.3.2024. | 08:47 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1463

Martabak ili murtabak je omiljeno jelo u Indoneziji koje miriše s uličnih štandova, a priprema se i kod kuće. Ta slatka, ili slana palačinka ime duguje arapskoj riječi za savijanje, a osim u Indoneziji varijacije na temu pripremaju se i u Jemenu, Maleziji, Tajlandu

U Indoneziji se jede slatka i slana verzija martabaka. I dok slatki recept sadrži čokoladu, kikiriki i sezam, u slanom ima junetine, jaja i puno mladog luka. Za pripremu će vam trebati smrznuto tijesto za proljetne rolice koje se može kupit u trgovinama azijske hrane, a ako želite, možete i eksperimentirati listovima za savijače.

Sastojci za martabak:


250 g mljevene junetine
1 glavica luka
4 jaja
3 mlada luka
1 žlica curry praha
1 pakiranje smrznutog tijesta za proljetne rolice
sol, papar
1/2 žličice šećera


Priprema martabaka:

Tijesto za proljetne rolice odmrznite preko noći u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi oko pola sata. Nakon otvaranja pakiranja pokrijte tijesto vlažnim kuhinjskim ručnikom kako se ne bi osušilo i popucalo.

Pirjajte sjeckani luk 3-5 minuta. Dodajte mljeveno meso, curry, sol, šećer i papar. Kada meso bude gotovo, ostavite ga neka se ohladi.

Umutite jaja i sjeckani mladi luk pa dodajte meso u smjesu.

Na radnu plohu stavite tijesto, dodajte oko 1-2 žlice mesne smjese na sredinu. Namočite sve rubove tijesta vodom i savijte kao da savijate kovertu.

Zagrijte ulje i pecite martabak dok ne porumeni s obje strane.

izvor: Pun lufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI