Timon
+29°C
+24
+24
+23
+23
+23
+22
+22
+24
+27
+28
+29
+31
+31
+32
+32
+32
+32
+30
+28
+27
+27
+27
+26
+26
Sáb
+32°C
+22°C
+25
+24
+23
+23
+22
+23
+22
+24
+26
+28
+29
+31
+31
+32
+32
+32
+31
+30
+28
+27
+26
+26
+26
+24
Dom
+32°C
+22°C
+22
+22
+22
+22
+22
+22
+22
+23
+25
+27
+29
+30
+31
+32
+32
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+25
+24
Seg
+32°C
+22°C
+24
+23
+23
+22
+23
+24
+25
+26
+27
+27
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+25
Ter
+33°C
+22°C
+25
+24
+24
+23
+24
+25
+26
+26
+27
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+34
+33
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+26
Qua
+34°C
+23°C
+25
+24
+24
+23
+24
+25
+26
+27
+28
+29
+29
+30
+31
+32
+33
+34
+33
+32
+30
+29
+28
+27
+26
+26
Qui
+34°C
+23°C
+25
+25
+24
+24
+24
+25
+26
+27
+28
+29
+30
+31
+32
+32
+33
+34
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+27
Sex
+34°C
+24°C
+26
+25
+24
+24
+25
+25
+26
+27
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+33
+34
+33
+32
+31
+30
+28
+27
+27
+26
+26
+26
+25
+25
+26
+26
+27
+28
+29
+30
+30
+31
+32
+33
+34
+34
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+28
+27
+26
+26
+25
+24
+25
+26
+27
+27
+28
+31
+31
+33
+33
+34
+35
+36
+34
+33
+33
+32
+30
+29
+30
+28

Recept za finu tjesteninu s tikvicama i sirom

Tjestenina s tikvicama i sirom
(FOTO: Shutterstock)

25.5.2024. | 10:24 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 2199

Sastojci za tjesteninu s tikvicama:
1 kg tikvica
400 g tjestenine po želji
400 g cherry rajčica
100 g sira parmezana
10 g svježeg bosiljka
3 žlice maslinova ulja
3-4 češnja češnjaka
sol i papar po želji

Priprema tjestenine s tikvicama: 
Skuhajte tjesteninu al dente, odnosno dvije minute kraće nego što piše u uputama na pakiranju.Dok se tjestenina kuha, zagrijte jednu žlicu maslinova ulja u tavi.
Na ulju prepržite tikvice nasjeckane na komadiće veličine zalogaja. Pirjajte otprilike 5 minuta, a onda prebacite tikvice u zdjelu.
U istu tavu dodajte drugu žlicu maslinova ulja, dodajte oprane i očišćene i prepolovljene cherry rajčice, pa ih pirjajte oko tri minute.
Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte oko jedne minute.
U tavu stavite preostalu žlicu maslinova ulja, skuhanu tjesteninu, prepirjane tikvice i naribani sir. Sve dobro promiješajte, posolite i popaprite po želji te pospite nasjeckanim bosiljkom.
U tjesteninu možete dodati i nekoliko kriški prepržene slanine.
Poslužite tjesteninu uz sezonsku salatu. Dobar tek!

izvor: Pun kufer




VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
TJESTENINA
SIR
TIKVICE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 34,46%
2. Ne, neću izaći - 33,69%
3. Ne znam - 31,85%
Ukupno glasova: 3865
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI