|
23.2.2021. 12:14 | zadovoljna.hr IZVOR: zadovoljna.hr PREGLEDA: 1131
Obroci iz jednog lonca idealno su rješenje kada trebate nabrzaka smisliti neki ručak ili večeru, a nemate previše vremena ili volje za pripremu dugotrajnih recepata. Ne samo da je riječ o ukusnim jelima, već i o obrocima kod kojih zaprljate samo jedan lonac u cijelom procesu.
Postoje stotine različitih recepata za ručak ili večeru iz jednog lonca. Mi vam donosimo recept za finu tjesteninu s gljivama i lećom koja puca od proteina iako ne sadrži niti jedan gram mesa.
Sastojci za tjesteninu iz jednog lonca: 700 ml povrtnog temeljca 400 ml nasjeckane rajčice iz konzerve 300 grama šampinjona 300 grama sušene tjestenine po želji 50 grama parmezana 1 limenka leće od 400 grama 1 crvena paprika 1 luk 2-3 češnja češnjaka sol i papar po želji biljno ulje za pirjanje začinsko bilje po želji
Priprema: 1. U većem loncu zagrijte malo ulja, pa na njemu prepirjajte luk nasjeckan na kockice.
2. Kad luk omekša, u lonac dodajte narezanu paprike i gljive i pirjajte nekoliko minuta.
3. Potom ubacite nasjeckani češnjak, promiješajte i pirjajte oko pola minute.
4. Podlijte smjesu u loncu s povrtnim temeljcem i rajčicom iz konzerve.
5. Ubacite tjesteninu i leću iz konzerve koju ste prethodno isprali i ocijedili od viška vode.
6. Posolite i popaprite pa poklopite lonac. Pripazite da se sva tjestenina nalazi pod tekućinom kako bi se skuhala jednoliko i do kraja.
7. Kuhajte 10 do 15 minuta dok se tjestenina termički ne obradi do kraja, uz povremeno miješanje da se smjesa ne bi zalijepila za dno lonca.
8. Na kraju kuhanja dodajte naribani parmezan i začinsko bilje po želji te poslužite toplo uz sezonsku salatu. Dobar tek!
Savjet plus: U ovom receptu možete se poslužiti i crvenom suhom lećom koja se termički obrađuje najkraće od svih ostalih vrsta leće. Dodajte je u isto vrijeme kao i tjesteninu. Pripazite samo da ulijete više tekućine ako se odlučite za ovu opciju jer će sušena leća tijekom kuhanja „popiti“ dosta vode.
Ovo je vrlo fleksibilan recept koji vam dopušta da potrošite povrće koje je pri kraju roka trajanja. Umjesto gljiva možete dodati i mrkve, tikvice, patlidžan... što god poželite. Umjesto kuhane leće iz konzerve možete se poslužiti i već kuhanim grahom ili slanutkom.
Jelo na kraju začinite začinskim biljem po želji. Na raspolaganju vam je sve od svježih listića peršina, preko bosiljka do timijana.
izvor: www.zadovoljna.hr
|
| | | |
|
|
Tagovi: recept, dana, hrana, ručak, tjestenina, jedan lonac
|
|
|
|
|
Vozačku dozvolu mogu vam dostaviti i na kućna vrata, evo koliko to košta
|
|
|
Oglasili se organizatori sinoćnjeg partyja: Vreće za smeće smo dijelili, isprike svima koje su se našli uvrijeđeni
|
|
|
Što sve trebaju znati podstanari u Njemačkoj
|
|
|
Oprez pri spaljivanju korova: Vatrogasci DVD-a Brestovac zadnjih dana imaju pune ruke posla
|
|
|
Poznati najnoviji podaci Nacionalnog stožera
|
|
|
Noćas požar krovišta obiteljske kuće u Mihaljevcima
|
|
|
Kremšnite gotove za 20 minuta: Desert koji paše i nakon obilnog ručka
|
|
|