Cheesecake palačinke
(FOTO: Pexels)
Iako nesvakidašnje, cheesecake palačinke bez klasičnih sastojaka zaslužuju dobiti šansu. Bit će sve jasnije kad probate palačinke od pirovog brašna i bademovog napitka s bijelom kremom i umakom od borovnice. Recept je za Coolinariku napisala blogerica Suzana Mušac.
Sastojci
Za palačinke:
300 g bijelog pirovog brašna
300 ml mlijeka od badema
220 ml mineralne gazirane vode
tri žlice agavinog sirupa
jedna žličica arome vanilije
dvije žlice otopljenog kokosovog ulja
Za bijelu kremu:
100 g indijskog oraščića (potopiti u vodi bar 3 sata)
2 pune žlice kokosove kreme (tvrdi dio kokosovog mlijeka iz limenke)
25 ml soka od limuna
30 ml agavinog sirupa
30 ml otopljenog kokosovog ulja
malo arome vanilije
Za umak s borovnicama:
120 g borovnica
jedna žličica limunova soka
jedna žličica tapioke
Priprema
Od sastojaka za palačinke pripremite smjesu za palačinke.
Tavu premažite s malo kokosovog ulja, a zatim na laganoj vatri ispecite palačinke.
Za bijelu kremu, sve sastojke za kremu smiksajte u blenderu.
Pripremljenu kremu ostavite 1 - 2 h u zamrzivaču da se krema stisne.
Svježe borovnice stavite kuhati s limunovim sokom i po potrebi malo agavinog sirupa ako vam borovnice nisu baš slatke ili volite malo slađe.
Borovnice potom zgnječite, a kada zakuhaju smanjite vatru, dodajte tapioku razmućenu u malo vode i kuhajte na laganoj vatri još malo stalno miješajući da se smjesa malo zgusne.
Ostavite u hladnjaku da se ohladi.
Na svaku pečenu palačinku stavite bijelu kremu, zatim umak s borovnicama, zamotajte po želji i poslužite.
Ako želite malo čvršću kremu više nalik sladoledu, kremu preko noći ostavite u zamrzivaču.
Dobar tek!
izvor: Glas Istre