Recept za bijele čupavce

Bijeli čupavci
(FOTO: Getty Images)

29.3.2024. | 08:44 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 915

Sočne kocke biskvita umočene u tamnu čokoladnu kremu i kokosovo brašno u Australiji nazivaju lamington, a mi ovaj kolač nazivamo čupavci.

Bijeli čupavci svojevrsna su inačica klasičnih čupavaca – umjesto kakaa, upotrebljava se bijela čokolada. Upotrijebiti možete bijele kapljice čokolade ili bijelu čokoladu koju ste narezali na manje komade.

Kocke se na kraju uvaljaju u naribane listiće kokosa koje se u Hrvatskoj često nazivaju i kokosovim brašnom. Ovo je iznimno sladak desert – podesite količine šećera vlastitom ukusu.


Nastavite čitati tekst i pronađite recept za bijele čupavce koje će oduševiti sve generacije.


Sastojci za bijele čupavce:

300 g bijelog šećera
250 g mlijeka
250 g bijele čokolade
250 g naribanih listića kokosa (kokosovo brašno)
150 g šećera u prahu
150 g glatkog brašna
120 g bademova brašna
100 g samodizajućeg brašna
50 g omekšanog maslaca
4 velika jaja
1 čajna žličica ekstrakta badema

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Namastite pravokutni lim za pečenje 20x30 centimetara i stavite ga sa strane ili ga obložite papirom za pečenje.
Izmiksajte u mikseru jaja i šećer dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte omekšali maslac i ekstrakt badema i nastavite miksati.
Postupno dodajte prosijano glatko brašno, samodizajuće brašno i bademovo brašno – miksajte dok ne dobijete jednoličnu glatku smjesu.
Prebacite smjesu za biskvit u kalup i stavite peći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 35 minuta. Provjerite čačkalicom je li biskvit pečen prije nego što ga izvadite iz pećnice.
Pustite da se biskvit ohladi do kraja, pa ga narežite na kocke po želji.
Napravite glazuru za čupavce: pomiješajte mlijeko i bijelu čokoladu. Zagrijte smjesu na štednjaku na laganoj temperaturi dok se čokolada ne rastopi, a sastojci ne sljube.
Uklonite smjesu sa štednjaka. Pustite da se malkice ohladi prije nego što u nju dodate šećer u prahu. Promiješajte.
Pečene kocke biskvita uvaljajte u kremu od bijele čokolade, a potom uvaljajte u kokosovo brašno. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Stavite u bijele čupavce u hladnjak da se stisnu prije posluživanja. Dobar tek!

izvor: Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
DESERT
ČUPAVCI
BIJELI

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI