>
Pozega
23 svi.
15°C
24 svi.
17°C
25 svi.
17°C
26 svi.
20°C
27 svi.
21°C
28 svi.
20°C
29 svi.
21°C
>
Pozega
23 svi.
15°C
24 svi.
17°C
25 svi.
17°C
26 svi.
20°C
27 svi.
21°C
28 svi.
20°C
29 svi.
21°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Recept za ajvar rolice sa šunkom i sirom

Ajvar rolice
(FOTO: Pixaby)

16.4.2024. | 06:40 | Index Recepti
IZVOR: Index Recepti
Pregleda: 2515

Ajvar je mnogima nezaobilazan dodatak mnogim mesnim jelima. S druge strane, lisnato tijesto također pronalazi svoje mjesto u mnogim kuhinjama i u svakakvim kombinacijama. Upravo zato, iako se kombinacija ajvara i lisnatog tijesta isprva možda čini neobičnom, ne znači da se ne mogu spremiti pravi slasni zalogaji ove dvije omiljene namirnice. Krenimo!

Sastojci za 8 porcija:

1 paket svježeg lisnatog tijesta (možete koristiti i tijesto za pizzu)
150 g šunke
150 g ajvara
80 g polutvrdog sira (npr. gauda), naribanog
70 g mozzarelle, naribane
origano
1 jaje


Priprema:


Razmotajte lisnato tijesto na pobrašnjenoj podlozi, pa ga premažite ajvarom. Rubove pustite prazne. Na ajvar slažite šunku, sir i mozzarellu.

Zarolajte tijesto i stavite ga u zamrzivač na 15-ak minuta kako bi se lakše rezalo. Kada ga izvadite, narežite ga na fete otprilike 2,5 cenitmetara debljine.

Papir za pečenje stavite na pleh i ravnomjerno rasporedite rolice puštajući prostora između svake. Pleh ubacite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 15 minuta ili dok rolice ne pozlatne. Dobar tek!

Izvor :Index recepti


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
AJVAR
ROLICE
ŠUNKA
SIR

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Ne, neću izaći - 33,87%
2. Da, izaći ću - 33,32%
3. Ne znam - 32,81%
Ukupno glasova: 2164
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI