Recept s kojim ćete zaboravili bolonjez u 5 jednostavnih koraka

Pileći ragu
(FOTO: Shutterstock)

8.2.2024. | 09:04 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 2348

Pileći paprikaš klasično je mađarsko jelo koje posebno volimo, a ovaj nam se recept sviđa jer zadržava njegovu prepoznatljivu boju, aromu paprike i začinjenost, a mljevena piletina i tekstura ragua daje ono nešto što volimo kod novih recepata.

Kada kupujete mljevenu piletinu (ili piletinu koju ćete samljeti)imajte na umu da će tamno meso biti sočnije. S paprikom ili paprikama ne možete pretjerati, jedino izbjegavajte dimljenu papriku. Kao i obični pileći paprikaš, i ovaj u obliku ragua sjajno će se slagati s kiselim vrhnjem, a posebno će dobro ići uz kakvu širu tjesteninu.

Pileći paprikaš kao ragu od početka do tanjura pripremit ćeteza 45 minuta, a količina sastojaka iz recepta dovoljna je za četiri porcije.


Sastojci za pileći paprikaš kao ragu:


4 žlice maslaca, podijeljeno
1 velika glavica luka, nasjeckanog nasitno
4 češnja češnjaka, nasjeckana nasitno
500 g mljevene piletine
60 g mljevene slatke paprike
½ čajne žličice mljevenih pahuljicaljute paprike
2 čajne žličice soli, podijeljeno
4 žlice vinskog octa, podijeljeno
400 ml rajčice ili pelata iz konzerve, zdrobljenih vilicom
450 g široke tjestenine
60 ml kiselog vrhnja
sitno sjeckani peršin, za posluživanje
kiselo vrhnje, po želji za posluživanje

Priprema pilećeg paprikaša kao ragùa:

Rastopite 2 žlice maslaca na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte, često miješajući, dok ne omekša, 5-7 minuta. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pirjajte još jednu minutu.

Dodajte 500 g mljevene piletine, 60 g slatke paprike, pola žličice mljevenih pahuljica ljute paprike i jednu čajnu žličicu soli. Miješajte i kuhačom usitnjavajte grude mljevenog mesa dok se ne skuha, oko 4 minute. Umiješajte 2 žlice octa ili ocat od crvenog vina te ostružite sve posmeđene komadiće zalijepljene za dno lonca.

Dodajte zgnječene rajčice ili pelate, čajnu žličicu soli i jednu šalicu vode pa pustite da zakuha. Smanjite vatru i pirjajte, povremeno miješajući, dok se ragu ne zgusne, 12-14 minuta, pa umiješajte preostale 2 žlice octa.

Skuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju. Ocijedite je, ali ostavite pola šalice tekućine od kuhanja. Dodajte tjesteninu i preostale 2 žlice maslaca u ragu.

Pojačajte vatru i postupno dodajte tekućinu od kuhanja tjestenine pa kuhajte još oko 2 minute. Maknite s vatre i umiješajte kiselo vrhnje.

Poslužite s nasjeckanim svježim peršinom i po želji umiješajte još vrhnja.

izvor: Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
PILETINA
RAGU

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI