Raspisani su izbori u HDZ-u: Doznajemo šefove izbornih stožera u Požeško-slavonskoj županiji


(FOTO: Arhiv)

9.2.2020. | 20:28 | Ante Mandarić
Pregleda: 9907

Unutarstranački izbori u HDZ-u raspisani su u petak pa tako više nije pitanje hoće li se i kada održati izbori u HDZ-u.

Izbori će se provesti na svim razinama, a već 15. ožujka, za nešto više od mjesec dana birat će se novi predsjednik, zamjenik predsjednika te četiri potpredsjednika HDZ-a. Kandidati mogu potpise skupljati od 10. do 28. veljače, a za predsjednika bit će potrebno skupiti 10.500 potpisa, dok kandidati za potpredsjednika moraju skupiti nešto više od 6000 potpisa. Nakon toga ide provjera, a kampanja će trajati od 2. ožujka do 15. ožujka rekao je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

Izborom novog šefa, zamjenika, te četiri potpredsjednika HDZ-a, izbori se „sele“ na niže razine, a to su izbori unutar samih temeljnih organizacija, a potom općinskih, gradskih te županijskih organizacija. Izborni ciklus završit će Općim saborom HDZ-a u Zagrebu koji je planiran za 17. svibanj 2020.  


Za sada nisu poznata imena kandidata za funkcije na lokalnim razinama u Požeško-slavonskoj županiji, barem ne javno, dok će se na nacionalnoj razini najvjerojatnije voditi dvoboj između aktualnog predsjednika Vlade Republike Hrvatske koji je ujedno i aktualni predsjednik HDZ-a Andreja Plenkovića te Mire Kovača.


Neslužbeno doznajemo tko je Plenkovićev, a tko Kovačev koordinator u Požeško-slavonskoj županiji

Kako na ovim unutarstranačkim izborima u HDZ-u vrijedi jedan član, jedan glas, bitnu ulogu imat će koordinatori izbornih stožera svakog od kandidata.

Prema neslužbenim informacijama doznajemo kako će šef izbornog stožera Andreja Plenkovića u Požeško-slavonskoj županiji biti predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Požeško-slavonske županije, ujedno i ravnatelj Opće županijske bolnice Požega te predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege prof. dr. sc Željko Glavić, dok će se s „druge strane“ kao šef izbornog stožera Mire Kovača za Požeško-slavonsku županiju nalaziti ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Požega koji je ujedno i tajnik Gradskog odbora HDZ-a Požega Ante Brkić.Iz svega ostaje nepoznato na koju će stranu stati aktualni gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić s obzirom da otprilike trećinu članstva HDZ-a u županiji čine članovi upravo iz Požege.

Na jednoj strani nalazi mu se stranački šef te predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege prof. dr. sc. Željko Glavić, a s druge strane tajnik Gradskog odbora HDZ-a Požega, ravnatelj ustanove čijoj je grad osnivač i intimus kojeg je grčevito branio od novinarskih napada Ante Brkić.Pokušava li gradonačelnik Grada Požege sjediti na dvije stolice odjednom? Nadamo se da je svjestan pokušaja takvih postupaka jer niti jedna strana ne voli osobe koje sjede na dvije stolice istovremeno.

Tko će u konačnici odnijeti pobjedu ubrzo ćemo saznati, a pratit ćemo kako će se osim na nacionalnoj razini slagati kockice i na lokalnoj razini te ćemo vas o svemu obaviještavati. Hoće li na čelnim funkacijama HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji ostati „stara garda“ ili će doći neka nova lica ostaje za vidjeti.    Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI