RADOVI NA CESTI FRKLJEVCI-KADANOVCI: Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta zatražio završetak svih radova na kolniku

FOTO: pleternica.hr

29.8.2023. | 10:04 | pleternica.hr
IZVOR: pleternica.hr
Pregleda: 4229

Nakon regionalne koordinacije, sastanka Mjesnog odbora Frkljevci-Kadanovci sa pleterničkom gradonačelnicom Marijom Šarić i požeško-slavonskom županicom Antonijom Jozić zatražena je i zajednička koordinacija sa izvođačima koja je organizirana danas, a na kojoj je uz navedene dionike sudjelovao i Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, naručitelja radova.Uvodno je gradonačelnica Pleternice iznijela problematiku s kojom se grad susreće na dnevnoj bazi te je istaknula kako je ključni prioritet rada Gradske uprave dovršetak radova na dionici DC525. – Zahvaljujem predsjedniku Uprave što je prihvatio poziv županice i mene kako bi zajedno sa izvođačem razgovarali oko višemjesečne stagnacije radova na predmetnom gradilištu. Problemi za stanovnike su ogromni i apsolutno razumijem njihov nedostatak strpljenja jer se na gradilištu ništa ili jako malo radi – navela je Šarić.


Detaljnije oko same problematike je govorio predsjednik MO Frkljevci-Kadanovci Željko Jagodić. – Već smo u nekoliko navrata razgovarali oko istih tema kao i danas. Prašina je ogromna, a gradilište je gotovo prazno. Apeliram i molim da se radovi pokrenu, da se to sve završi i da ova agonija stane – rekao je Jagodić.
Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta je istaknuo kako svi moraju uvažiti probleme koje ovakvo gradilište stvara mještanima. – Svako gradilište stvara probleme ljudima, no ako je gradilište aktivno i ako se na njemu radi tada i ljudi imaju strpljenja i u takvim situacijama nikada nismo imali probleme. Ovo je apsolutno razumljivo. Tražim od vas da ovaj tjedan završite sve radove na kolniku, da se naprave pripreme za postavljanje reciklaže i bitumeniziranog nosivog sloja i da se pristupi početkom rujna postavljanju navedenih slojeva. Nije više moguće odgoditi bilo kakve radove bez obzira na sve moguće otegotne okolnosti – zaključio je Škorić.

U samu problematiku projekta upućena je i požeško-slavonska županica koja je zaključila sastanak uz želju da do novoga ne dođe. – Vjerujem kako je svima jasno što su idući koraci, niti Grad niti Županija nisu investitor, no ne možemo i nećemo biti promatrači. Imamo odličnu suradnju sa Hrvatskim cestama, što se reflektira i na ovom sastanku. Vjerujem kako će ishod ovog sastanka i ovih riječi predsjednika Uprave rezultirati konkretnim radom i rješavanjem problema s kojima se susrećemo zajedno sa mještanima ovih sela – rekla je Jozić.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI