Provaljeno u ugostiteljski objekt u Požegi, požar u Pakracu, dragovoljna predaja oružja

Policija
(FOTO: PU PSŽ)

12.9.2023. | 08:49 | PU PSŽ
Pregleda: 4670

U ponedjeljak 11. rujna 2023. u ranim jutarnjim satima u Požegi u Ulici Milke Trnine, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u ugostiteljski objekt i otuđio novac i cigarete.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Anonimni građanin dragovoljno predao ručnu bombu


U ponedjeljak 11. rujna 2023. u mjestu Milivojevci, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao ručnu bombu.


Navedenu ručnu bombu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Policijska uprava požeško-slavonska zahvaljuje savjesnim građanima koji i dalje dragovoljno predaju oružje i streljivo te napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.

Također je važno naglasiti da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.Požar na otvorenom prostoruU ponedjeljak 11. rujna 2023. oko 16.50 sati u Pakracu u Ulici Matije Gupca, 35-godišnjakinja je spaljivala u voćnjaku, a da nije poduzela sve mjere da se požar ne proširi. Tom prilikom se požar nekontrolirano proširio te je izgorjela suha trava.

Protiv 35-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI