Pronašli i dragovoljno predali lovačku pušku, streljivo i eksplozivna sredstva

Arhivska fotografija
(FOTO: L.G.)

31.5.2023. | 09:41 | PU požeško-slavonska
Pregleda: 1870

U utorak 30. svibnja 2023. oko 9 sati u Požegi u Zrinskoj ulici, 89-godišnjakinja je prilikom čišćenja kuće pronašla i policijskim službenicima dragovoljno predala lovačku pušku i 25 komada streljiva.

Istoga dana, oko 11.20 sati u mjestu Kusonje u koritu rijeke Pakre, 28-godišnjak je pronašao i policijskim službenicima dragovoljno predao upaljač za minu, dva vježbovna upaljača za ručnu bombu i četiri komada streljiva.

Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.


I dalje je u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda time spasiti i nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI