Prisega sudaca porotnika i sudaca porotnika za mladež Općinskog suda Požega

3.4.2019. | 14:05

ps županija
IZVOR: psžupanija

Pregleda: 5273

Suci porotnici za mladež
(FOTO: ps županija)

3.4.2019. | 14:05 | ps županija
IZVOR: psžupanija
Pregleda: 5273

U velikoj županijskoj vijećnici održana je prisega sudaca porotnika i sudaca porotnika za mladež Općinskog suda Požega. Njih je imenovala Županijska skupština na sjednici 6.ožujka, sukladno zakonu, prisegu su dali pred predsjednicom Županijske skupštine Josipom Miličević.

Davanju prisege sudaca porotnika prisustvovao je i predsjednik Općinskog suda Damir Ronko.
„Prisegnut ćete da ćete u obnašanju dužnosti suca porotnika pridržavati Ustava, zakona, međunarodnih ugovora i drugih važećih izvora prava a tu dužnost dužni ste obavljati savjesno, pošteno, nepristrano, samostalno što u sebi uključuje da morate paziti kako ne bi potpali pod utjecaj bilo kakvih interesa te uvijek morate imati na umu da ste dužni čuvati svoje dostojanstvo, dostojanstvo suda i cjelokupne sudbene vlasti u Republici Hrvatskoj.“ – rekao je porotnicima Damir Ronko.
Imenovanju sudaca porotnika, objasnila je Josipa Miličević, prethodio je složen postupak u kojemu je Komisija za izbor i imenovanja Županijske skupštine zatražila od gradova, općina, sindikata, Udruge poslodavaca i Hrvatske gospodarske komore da predlože ljude koje će obnašati ovu časnu funkciju, pošteno i odgovorno. Prijedlozi su potom upućeni predsjedniku Općinskog suda u Požegi kako bi dao svoje mišljenje, a konačnu odluku donijela je Županijska skupština.

VIŠE NA TEMU:
SUCI
PRISEGA
POŽEGA
MLADEŽ

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI