Priča o tri kapelice

FOTO: Požežani

7.4.2023. | 08:43 | Požežani
IZVOR: FB: Požežani
Pregleda: 3557

Oko 5 kilometara sjeverno od Požege smjestilo se selo Alaginci kojega sa sjeverne strane okružuju još 2 sela - Šeovci i Turnić.

Nekada su ova tri naselja, u kojima žive pretežno Hrvati (98%) imala jednu kapelu, i to kapelu u Alagincima, sve dok se Josip Čarapina, poznati požežanin koji već godinama boravi na radu u inozemstvu nije prilikom jedne posjete domovini odlučio darovati vanjsku stolariju za izradu kapele u Turniću, te je postao kum kapele Sv. Josipa radnika.

Josip je nakon izvjesnog vremena izradio kompletnu stolariju za slijedeću kapelu - sv. Josipa u Šeovcima, te je tako postao kum i nove kapele izgrađene u Šeovcima.


I konačno je došao red da se obnovi i kapelica u Alagincima - što je učinjeno prije nekoliko godina, uz veliku pomoć našeg Josipa Čarapine - koji je izradio kompletnu unutrašnju i vanjsku stolariju, za kapelu sv. Šimuna!


Tako su kapele u Alagincima, Šeovcima i Turniću zbog nesebičnosti Josipa Čarapine zasjale u novom sjaju.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI