Priča o strastvenom planinaru i vinogradaru – Vinku Krsniku

Vinko Krsnik
(FOTO: kutjevački.hr)

13.12.2023. | 12:02 | M.K.
IZVOR: kutjevacki.hr
Pregleda: 2352

Današnje putovanje do člana Kutjevačkih planinara iz HPD Vidim Kutjevo otkrilo nam je priču Vinka Krsnika, predanog planinara i nasljednika Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Krsnik, čiji je osnivač njegov otac. Ovaj entuzijast otkriva nam kako planinarenje postaje sve važniji dio njegovog života, pružajući mu odmor za dušu i potpuni bijeg od svakodnevnog stresa.

Za Vinka, destinacije poput Krndije, Papuka i Dilja nisu samo teren za hodanje, već pravo utočište gdje se osjeća najbolje. No, ljubav prema planinarenju ne završava na kopnu; Vinko voli istraživati planinarenje uz obalu, posjećujući lokacije poput Makarske, Ploča i Sinja, gdje susreće prijatelje stvorene upravo kroz ovu strast.

U svom poticaju mladima da se uključe u planinarenje, Vinko Krsnik naglašava važnost naslijeđivanja ove divne aktivnosti. Svojim riječima, poziva mlade da otkriju ljepotu prirode, stvarajući zajednicu koja će čuvati i voljeti planine kao i on.

“Planine čekaju, a iskustva čine najbolje prijatelje. Uključite se i postanite dio ove nevjerojatne avanture!” – ponosno poziva Vinko.

Vinko ističe da planinarenje ima izuzetan pozitivan utjecaj na njegovo zdravlje, posebno na psihičkom nivou. Smatra da je to bijeg od stvarnosti, pružajući mu potpuni odmor i osvježenje za dušu. Kroz planinarenje, Vinko pronalazi balans između izazova svakodnevnog života i ljepote netaknute prirode.

Osim strasti prema planinama, Vinko dijeli svoje vrijeme s obitelji na OPG Krsnik. S obrađenih 5 jutara zemlje i 1.5 jutra vinograda, uzgajaju pšenicu, kukuruz i ječam. Iako ne planiraju proširenje zbog nedostatka vremena, suočavaju se s izazovima poput vremenskih nepogoda koje su ove godine pogodile sve vinogradare.Vinko Krsnik ove je godine već osmi puta organizirao Martinje kod Krsnikovih, a ima ambiciozne planove za budućnost. Svojom predanošću i ljubavlju prema prirodi, nadamo se da će njegova strast prema planinarenju i poljoprivredi inspirirati nove generacije.

Vinko Krsnik, više od planinara, postaje čuvar oaza mira i ljepote. Njegova priča podsjeća nas na važnost povezivanja s prirodom, pozivajući nas da otkrijemo vlastitu strast i naslijedimo ljubav prema planinama i zemlji.

Vinku ovim putem izražavamo zahvalnost na gostoprimstvu, ugodnom razgovoru te na svim lijepim slikama koje nam šalje s njegovih planinarenja. Pozvao nas je na jedno od svojih planinarenja, na koje smo se dogovorili otići bez previše razmišljanja.

izvor: kutjevački.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI