Premijera predstave ʺUmišljeni bolesnikʺ 27. ožujka u GK Požega

FOTO: M.M.

21.3.2018. | 11:18 | Mladen Mirković
Pregleda: 2868

Danas je najavljena premijera nove predstave "Umišljeni bolesnik" Jean-Baptiste Poquelin, poznatijeg kao Molière u izvedbi Kazališne amaterske družine koja će se održati u Gradskom kazalištu Požega 27. ožujka s početkom u 20 sati.Uzmeš jednog Molièra, ubaciš par zrna parodije, nekoliko tonova kultne glazbe, prstohvat kazališne čarolije i uz priču umišljenog bolesnika dobiješ recept za urnebesni smijeh.


Priča započinje Molièrevim služenjem kazne u zatvoru zbog dugova koje je prouzročilo njegovo slavno kazalište, a u našoj interpretaciji povijesti to je ključni trenutak na kojem baziramo našeg umišljenog bolesnika.

Molièr se bori svim silama kako bi stavio na scenu novonapisani balet uz pomoć ne baš idealne glumačke ekipe s obzirom na to da pratimo dio njegovog života provedenog između rešetaka.

Spoj komedije, satire i parodije našeg vremena dokazat će Molièru da zauzme svoje zasluženo mjesto u povijesti stvaranja komedije te da tragedija nije njegova najbolja strana." - rekao je Dario Hak voditelj Kazališne amaterske družineCijena ulaznice za ovu premijeru je 20 kuna.

 Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI