Predzavršna faza projekta “Lipik Glas d.o.o. – povećanje konkurentnosti i energetske učinkovitosti”

Lipik glas doo
(FOTO: Ustupljene fotografije)

20.3.2023. | 11:09 | Sponzorirani članak
Pregleda: 962

U kolovozu 2021. godine društvo Lipik Glas d.o.o. je započelo je s provedbom projekta “Lipik Glas d.o.o. – povećanje konkurentnosti i energetske učinkovitosti” koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je trenutno u pred-završnoj fazi, a planirani završetak je u lipnju 2023. godine.

Svrha projekta je povećati učinkovitost korištenja energije društva Lipik Glas d.o.o., tj. smanjiti potrošnju energije u odnosu na isporučenu prije provedbe projekta u proizvodnom pogonu za 20,60%, a u zgradi za 67,38% godišnje i smanjiti emisije CO² za 815,67 t/god.

Ukupna vrijednost projekta je 10.742.033,82 HRK, a EU je sufinancirala projekt u iznosu od 6.029.674,68 HRK.


Trenutno je u tijeku provedba mjera:

a) „Zamjena, poboljšanje ili instalacija novih rasvjetnih sustava i njegovih komponenti u zgradama uslužnog i industrijskog sektora - revitalizacija unutarnje rasvjetei vanjske rasvjete“. Ovom mjerom zamjenjuju sepostojeća unutarnja rasvjetna tijela s novom LED rasvjetom te zamjenjuje vanjska rasvjeta. Tako će se ostvariti uštede u potrošnji električne energije, održavanju rasvjetnog sustava, bolja osvijetljenost, energetska učinkovitost, ekološka zaštita i ekonomska isplativost.

b) „Obnova toplinske izolacije pojedinih dijelova ovojnice - obnova ovojnica zgrade Centralnog skladišta“. Ovom mjerom provodi se energetska obnova pročelja zgrade postavljanjem toplinske izolacije u ETICS sustavu, energetska obnova kosog i ravnog krova postavljanjem predgotovljenih limenih panela s ispunom od toplinske izolacije te zamjena postojeće bravarije.

c) „Fotonaponske elektrane u industrijskom sektoru“: u tijeku su završni radovi postavljanja fotonaponske elektrane na krovu proizvodnog pogona.

Projekt je sufinanciran iz: Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost društva Lipik Glas d.o.o.VIŠE NA TEMU:
LIPIK GLAS DOO
PROJEKT
FAZE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI