Predstava „Šetači pasa“ stiže u Daruvar

Šetači pasa
(FOTO: 034 portal)

29.2.2020. | 10:29 | M.B.
Pregleda: 2856

Kazališna družina „Tragači“ s predstavom Šetači pasa ovoga utorka, 3. ožujka s početkom u 19:30 dolazi u Pučko otvoreno učilište Daruvar. Predstava nastala prema tekstu i režiji Jelene Hadži-Manev priča je o potpuno različitim ljudima koje povezuju belgijska ovčarka i dva mješanca – njihovi psi koje izvode u šetnju. U predstavi glume Petra Dugandžić, Matko Knešaurek i Josipa Oršolić.

- Veseli nas to što ćemo imati priliku prvi puta doći u Daruvar i publici predstaviti naše malo nezavisno kazalište i predstavu koja je već sada jako lijepo prihvaćena među kazališnom publikom, kazala je ravnateljica kazališne družine Tragači Jelena Hadži-Manev.

Predstavu "Šetači pasa" do ljeta očekuju brojne izvedbe po Republici Hrvatskoj, a za ljeto je planirana turneja predstave po Jadranu.

- Mi smo mlado kazalište s tri naslova na repertoaru, ali naše predstave smo odigrali više od 50 puta, gostovali u više od 30 hrvatskih gradova, predstavili se na 10 kazališnih festivala, ostvarili 3 koprodukcije sa zagrebačkim centrima za kulturu i održali brojne kazališne radionice. Ove brojke govore o značajnim rezultatima koje smo postigli u samo četiri kazališne sezone, a planovi za budućnost su ambiciozni, kazala je Jelena Hadži-Manev.

Predstava prati priču Lane (Petra Dugandžić) koja je ekonomistica i ima svoju malu tvrtku. Petar (Matko Knešaurek) je programer sa stabilnim poslom, a Astrid (Josipa Oršolić) je tek diplomirana prevoditeljica. Kroz redovite susrete u istom parku, likovi pred publikom postepeno razotkrivaju svoje životne priče te se među njima rađaju simpatije i grade prijateljstva. Sve je, naravno, začinjeno dozom humora i veselja koje im donose njihovi najdraži četveronožni prijatelji.Za tekst i režiju zaslužna je Jelena Hadži-Manev, scenografiju potpisuje Marta Crnobrnja, a kostime je osmislila Petra Dančević Pavičić. Za glazbu u predstavi zaduženi su Toni Starešinić i Željka Veverec, Velimir Lončarić radi na oblikovanju svjetla, a scenski pokret potpisuje Selma Mehić.

Predstava traje 75 minuta, a nastala je u suradnji Kazališne družine Tragači i Centra za kulturu Trešnjevka.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI