Predstava „Šetači pasa“ stiže u Daruvar

Šetači pasa
(FOTO: 034 portal)

29.2.2020. | 10:29 | M.B.
Pregleda: 3097

Kazališna družina „Tragači“ s predstavom Šetači pasa ovoga utorka, 3. ožujka s početkom u 19:30 dolazi u Pučko otvoreno učilište Daruvar. Predstava nastala prema tekstu i režiji Jelene Hadži-Manev priča je o potpuno različitim ljudima koje povezuju belgijska ovčarka i dva mješanca – njihovi psi koje izvode u šetnju. U predstavi glume Petra Dugandžić, Matko Knešaurek i Josipa Oršolić.

- Veseli nas to što ćemo imati priliku prvi puta doći u Daruvar i publici predstaviti naše malo nezavisno kazalište i predstavu koja je već sada jako lijepo prihvaćena među kazališnom publikom, kazala je ravnateljica kazališne družine Tragači Jelena Hadži-Manev.

Predstavu "Šetači pasa" do ljeta očekuju brojne izvedbe po Republici Hrvatskoj, a za ljeto je planirana turneja predstave po Jadranu.

- Mi smo mlado kazalište s tri naslova na repertoaru, ali naše predstave smo odigrali više od 50 puta, gostovali u više od 30 hrvatskih gradova, predstavili se na 10 kazališnih festivala, ostvarili 3 koprodukcije sa zagrebačkim centrima za kulturu i održali brojne kazališne radionice. Ove brojke govore o značajnim rezultatima koje smo postigli u samo četiri kazališne sezone, a planovi za budućnost su ambiciozni, kazala je Jelena Hadži-Manev.

Predstava prati priču Lane (Petra Dugandžić) koja je ekonomistica i ima svoju malu tvrtku. Petar (Matko Knešaurek) je programer sa stabilnim poslom, a Astrid (Josipa Oršolić) je tek diplomirana prevoditeljica. Kroz redovite susrete u istom parku, likovi pred publikom postepeno razotkrivaju svoje životne priče te se među njima rađaju simpatije i grade prijateljstva. Sve je, naravno, začinjeno dozom humora i veselja koje im donose njihovi najdraži četveronožni prijatelji.Za tekst i režiju zaslužna je Jelena Hadži-Manev, scenografiju potpisuje Marta Crnobrnja, a kostime je osmislila Petra Dančević Pavičić. Za glazbu u predstavi zaduženi su Toni Starešinić i Željka Veverec, Velimir Lončarić radi na oblikovanju svjetla, a scenski pokret potpisuje Selma Mehić.

Predstava traje 75 minuta, a nastala je u suradnji Kazališne družine Tragači i Centra za kulturu Trešnjevka.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI