Predavanje o ovisnosti o drogama u Đačkom domu u Požegi

FOTO: PU PSŽ

21.2.2020. | 18:53 | Mladen Mirković
IZVOR: pozesko-slavonska-policija.gov.hr
Pregleda: 2437

U četvrtak 20. veljače 2020., s početkom u 20 sati, u organizaciji odgajatelja Đačkog doma u Požegi i Policijske uprave požeško-slavonske održano je iznimno korisno predavanje korisnicima doma (njih oko 50-ak) na temu prevencije ovisnosti.Kroz predavanje, koje je vodio Vođa grupe kriminaliteta droga ove PU Josip Vidović, korisnici doma – učenici srednjih škola s područja Slavonije, su upoznati s vrstama droga i načinima na koje djeluju, a kroz brojne primjere iz policijske prakse učenicima se nastojalo predočiti koje posljedice one mogu izazvati, koje opasnosti predstavljaju za zdravlje te za obiteljski i društveni život. Sve počinje zadovoljavanjem znatiželje i vršnjačkim pritiskom, a pod izlikom prijateljstva, nudi se konzumacija droga, stoga je važno imati svoj stav i naučiti se zauzeti za sebe.

Učenici su posebno upozoreni na problem pojave novih vrsta droga, a opasna sredstva prisutna su širom cijele Hrvatske. Nastojalo se upozoriti učenike na opasnosti i ozbiljnost pojave novih "legalnih droga" koje već i kod prvog konzumiranja mogu dovesti do teških zdravstvenih komplikacija.Učenicima je podijeljen i dio promidžbenog materijala u vidu letaka i drugih sadržaja kojim se ukazuje na opasnosti i štetnosti konzumiranja droga.

(Izvor:pozesko-slavonska-policija.gov.hr)VIŠE NA TEMU:
DROGA
PREDAVANJE
POLICIJA
DOM

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI