Predavanje dr.sc. Gorana Krizmanića ʺPogled iz druge perspektiveʺ

31.10.2020. | 08:40

pozega.hr

Pregleda: 1838

VEZANO

HPD ʺGOJZERICAʺ POŽEGA: Predsjednik Slavonskog planinarskog saveza održao svoje predavanje o povijesti slavonskog planinarstva
Dr. sc. Pero Kuterovac održat će predavanje za trenere u Požegi (četvrtak, 14. 04.)
Započela Opća planinarska škola u organizaciji HPD ʺSokolovacʺ Požega
Požeški policijski službenici održali online predavanje „Sigurno korištenje interneta“
Dr.med. Damir Sviben i student Mario Katić, napunili Hrvatsku knjižnicu i čitaonicu u Pleternici
Prijavite se na prekvalifikaciju kroz projekt ʺZnanjem u lakšu budućnostʺ
Predavanje Stjepana Benkovića: ʺKako je počeo Domovinski rat u RHʺ
Predavanje o ovisnosti o drogama u Đačkom domu u Požegi
U Slatini započeli arhiđakonatski susreti župnih lektora
Predavanje o razvoju i izvoru sličnosti i razlika među spolovima u Pakracu

Predavanje dr.sc. Gorana Krizmanića „Pogled iz druge perspektiveʺ
(FOTO: Autor/Izvor pozega.hr)

31.10.2020. | 08:40 | pozega.hr
Pregleda: 1838

Predavanje na temu „Pogled iz druge perspektive: Koji principi i pravila poslovanja vrijede u inozemstvu. Što je dobro, a što bi trebalo bolje ili drugačije u Hrvatskoj?“ održao je danas u prostoru HGK Županijske komore Požega dr.sc. Goran Krizmanić. Predavanje je organiziralo Pučko otvoreno učilište Obris, a prvenstveno je bilo namijenjeno ravnateljima i nastavnom osoblju požeških srednjih škola, a prisustvovali su mu i gradonačelnik Požege i saborski zastupnik Darko Puljašić, župan Požeško – slavonske županije Alojz Tomašević, donedavni pomoćnik ministrice za strukovno obrazovanje dr.sc. Vlado Prskalo, te uspješni gospodarstvenici s našeg područja.- Puno godina radim izvan Hrvatske i u bliskom sam dodiru s tri kontinenta. Dvadeset godina radim s Japancima, zadnjih sedam godina s Afrikom, a smješten sam u Parizu tako da imam nekih dodira sa svijetom. Ukazala se prilika da podijelim neka svoja viđenja s ljudima i drago mi je što sam došao u Hrvatsku, pogotovo u svoju rodnu Požegu. – rekao je dr.sc. Krizmanić.


Goran Krizmanić od 2001. radi u Toyota grupi, a od 2016. generalni je direktor njezine automobilske divizije za afričko područje. Njegov profesionalni put prije dolaska u tvrtku Toyota Croatia, pa zatim Adria, započeo je u Končar dizalima te se nastavio u automobilskoj industriji, u korejskom Daewoo Motorsu. Odrastao je u Požegi, gdje je završio osnovnu i srednju školu.

Nakon završetka studija strojarstva dobiva posao u Končar dizelima, a prekretnica na njegovu profesionalnom putu dogodila se kada je na temelju mišljenja Uprave, koja je prepoznala njegove upravljačke sposobnosti, postao šef servisa i montaže za Hrvatsku. No, budući da ga je jako zanimala automobilska industrija, nakon nekog je vremena odlučio otići u Daewoo.Nakon četiri godine, dobivši poziciju prvoga direktora Toyote u Republici Hrvatskoj koja se upravo osnivala, započeo je njegov strelovit put profesionalnog uspjeha. Od 2018. godine u Parizu radi za distribucijsku tvrtku CFAO, koju je TTC kupio 2012. godine od francuske PPR grupe, vlasnika brendova kao što su Gucci, Alexander McQueen, Balenciaga, Bottega Veneta... Trenutačno je na poziciji generalnog direktora automobilske divizije za područje Istočne i Južne Afrike. CFAO grupa distributer je Toyote za 36 zemalja Afrike.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI