>
Pozega
6 lip.
31°C
7 lip.
31°C
8 lip.
31°C
9 lip.
23°C
10 lip.
25°C
11 lip.
27°C
12 lip.
29°C
>
Pozega
6 lip.
31°C
7 lip.
31°C
8 lip.
31°C
9 lip.
23°C
10 lip.
25°C
11 lip.
27°C
12 lip.
29°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Pravo zimsko: Recept za kremasto i gusto varivo od suhog graška s puno mesa

FOTO: Shutterstock

20.11.2022. | 08:53 | Punkufer.hr
Pregleda: 3615

Na europskom sjeveru juha od prepolovljenog suhog graška pravi je zimski obrok kojemu ne nedostaje mesa, a najčešće se poslužuje s tamnim raženim kruhom...Sastojci za juhu od suhog graška:

450 g suhog prepolovljenog graška

125 g pancete narezane na sitne kockice


komad svinjskog suhog mesa (suha svinjska rebra)


2,3 l hladne vode (ili temeljca)

1 glavica luka

10 klinčića

2 poriluka

2 mrkve

1/2 manje glavice celera

1 svinjski kotlet

sol, papar

Priprema juhe od suhog graška:

Pripremite veliki lonac u koji stavite suhi grašak. Luk ogulite i izbockajte ga klinčićima. Zatim dodajte suha svinjska rebra, pancetu, svinjski kotlet, papar, vodu ili temeljac i luk izbockan klinčićima. Ulijte vodu i zagrijte do vrenja pa kuhajte 45 minuta uz povremeno miješanje i skidanje pjene.Izvadite kotlet i očistite ga od kosti. Dodajte nasjeckano povrće (poriluk, mrkvu i celer) i sve dobro promiješajte. Kuhajte na srednjoj vatri oko pola sata i povremeno promiješajte da se povrće ne zalijepi za dno.15 minuta prije kraja kuhanja Izvadite rebra i luk. Bacite kosti. Izvadite klinčiće iz luka, nasjeckajte ga kad se malo ohladi i vratite u lonac. Prema želji izmiksajte štapnim mikserom do željene gustoće i vratite svinjetinu u juhu.(Izvor: Punkufer.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,84%
2. Ne, neću izaći - 33,23%
3. Ne znam - 32,93%
Ukupno glasova: 43206
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI