Pravi se dogovaraju za pomoć sirotinji, Milan Bandić posjetio biskupa Škvorčevića

Pravi se dogovaraju za pomoć sirotinji
(FOTO: pozeska-biskupija.hr)

21.9.2018. | 10:57 | Mladen Mirković
IZVOR: pozeska - biskupija.hr
Pregleda: 5109

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima posjetio je Požegu, 20 rujna. U Biskupskom domu primio ga je biskup Antun Škvorčević. Razgovarali su o više trenutačno aktualnih pitanja u hrvatskom društvu. Osobitu pozornost posvetili su djelovanju Biskupije na karitativnom području i mogućoj suradnji na ublažavanju siromaštva obitelji s brojnom djecom, nezaposlenih, te starijih i bolesnih osoba.Pored toga osvrnuli su se na značenje biskupijskih nastojanja u odgoju i obrazovanju te na poteškoće s kojima se susreću katoličke škole. Razmotrili su i važnost onoga što Biskupija čini na području kulture, kako Slavonija ne bi postala žrtvom određene provincijalizacije u tom pogledu.

Među gradonačelnikovim suradnicima bio je i akademski slikar Vatroslav Kuliš, koji je biskupu Antunu uručio jedno svoje umjetničko djelo za Dijecezanski muzej Požeške biskupije. Susret je protekao u otvorenom i srdačnom raspoloženju.VIŠE NA TEMU:
BANDIĆ
POŽEGA
BISKUP
POSJETA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI