Požežanin Blaž Galojlić u glavnoj ulozi Figara u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu

24.11.2023. | 12:55

Ladislav Vrgoč
IZVOR: HNK OSIJEK- FB

Pregleda: 2825

Blaž Galojlić
(FOTO: HNK Osijek)

24.11.2023. | 12:55 | Ladislav Vrgoč
IZVOR: HNK OSIJEK- FB
Pregleda: 2825

Poštovani ljubitelji opere i svi koji ćete to tek postati. Danas mi je posebno zadovoljstvo predstaviti vam dva fenomenalna pjevača. Obojica su baritoni i obojica u predstojećoj produkciji "Figarovog pira" igraju glavnu ulogu - Figara.

Leon Košavić bariton je svjetskoga glasa. Zarazno lijepe boje i emisije tona, vrhunske interpretacije, kako glazbenih fraza, tako i glumačke izvrsnosti! Pravi protagonist! Jednom davno mi je velika redateljica rekla: "Znaš li što je protagonist u predstavi? Protagonist je onaj koji sigurno vozi autobus po zahtjevnoj cesti, a ti se u njemu osjećaš mirno i sigurno!" Leon je taj! Uvijek spreman, uvijek nasmijan, sve s lakoćom, sve na najvišoj razini. Skroman i marljiv. Spomenuti ću samo njegove nastupe od Royal Opera House-a u Londonu preko Beča, Helsinkija, Palerma, Bruxellesa sve do Montreala i ostalih velikih svjetala na velikim scenama. Pitate se: "Pa što radi Leon u Osijeku?", a ja vam odgovaram:
"Pjeva! Fenomenalno pjeva i glumi naš dragulj u kruni. Znam da će se ljutiti što sam ga tako nazvao, ali onda ću reći da je on naš Luka Modrić, pa nek se ljuti koliko hoće!"
Uz njega stasa bariton Blaž Galojlić. Marljivi, talentirani i duhoviti Slavonac iz Požeške kotline. Vidjeli smo ga već i čuli u izvrsnim interpretacijama velikih opernih uloga... posljednji puta kao Dulcamaru u "Ljubavnom napitku". Blaž ne zaostaje nimalo za Leonom i dostojna mu je podrška u prvih 11. Pred njim je velika budućnost na koju smo već ponosni.


Figaro je onaj koji je pametniji od gospodara. Figaro je uloga koja je uoči Francuske revolucije svijetu rekla:
"Hej ljudi! Poslušajte i naš glas! Svi smo od krvi i mesa... svi se rađamo i umiremo, a između toga živimo... Potrudimo se da nam taj život bude lijep, pun ljubavi, smijeha i pravde!"

Od srca vas sve pozivam na premijeru i reprizne predstave HNK-a u Osijeku.
Leptiri u trbuhu lete mi već tjednima!

Ladislav Vrgoč, ravnatelj Opere HNK-a u OsijekuSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI