Požesko-slavonska županija ima predstavnike na Državnoj završnici u Splitu

FOTO: M.K.

4.8.2023. | 10:08 | M.K.
Pregleda: 1747

Split je domaćin Državne završnice Plazma Sportskih igara mladih od 4. do 9. kolovoza. Djeca iz cijele Hrvatske u Splitu će sudjelovati u finalima u 6 sportova te će se boriti za prolaz na Međunarodnu završnicu. U Splitu će se se igrati državna finala Coca-Cola Cupa, Tommy turnira u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, šah, HP turnir u tenisu, stolni tenis i Kinder Joy turnir u košarci. Više od 1000 djece u Splitu će se imati priliku družiti sa svojim vršnjacima, kupati te sudjelovati u natjecanjima organiziranim na profesionalnom nivou.Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko-amaterska manifestacija u Europi, pružaju priliku djeci i mladima da se natječu u 10 sportskih disciplina, a natjecanja su besplatna na svim razinama. Požeško-slavonska županija ima svoje predstavnike na Državnoj završnici Plazma sportskih igara mladih u Splitu i to u Coca-Cola Cupu i stolnom tenisu.


Ines Ban, Mario Ištvanić i Marko Pajić branit će boje svoje županije u stolnom tenisu.


Coca-Cola Cup najveći je malongometni turnir u Europi, koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine održan je u više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Na Coca-Cola Cupu u kategoriji 2005. godište i mlađi ekipa Zadruga će predstavljati Krapinsko-zagorsku županiju, a u ženskoj kategoriji 2007. godište i mlađe ekipa Slavonke.

Prvi dio Državne završnice organiziran je u Rijeci, gdje su se djeca imala priliku natjecati u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta, odbojci na pijesku te MIS turniru u odbojci.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi, a ove godine samo u Hrvatskoj na Igrama će sudjelovati više od 110.000 djece i mladih.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI