Požeški tamburaški orkestar i gosti u svom gradu: Koncert „Požego,nadraži grade“

Komcert tamburaškog orkestra
(FOTO: Službeni plakat)

12.3.2023. | 10:24 | B.S.T.
Pregleda: 3610

Požeški tamburaški orkestar priređuje svoj prvi koncert nakon ponovnog osnutka u ožujku 2022. godine. Cjelokupni repertoar sastavljen je od pjesama o Požegi. Većina se rijetko izvodi uživo, pa se neke i nepravedno zaboravljaju. Koncert „Požego, najdraži grade“ s gostima dio je programa obilježavanja Dana grada Požege.

„Takav koncert je jedinstven po svom repertoaru, cjelovečernji, sastavljen od pjesama koje su nepravednozapostavljene. Mnoge se snime, a poslije rijetko izvode uživo,poput pjesme Stjepana Japarića „Požego moja“, koju će on otpjevati prvi put nakon više godina.“, rekao je Valentin Petranović, predsjednik udruge „Požeški tamburaški orkestar“, voditelj i dirigent orkestra. U razgovoru o najavi otkriva da će u prvom dijelu koncerta zapjevati mladi požeški vokalni solisti: Patrik Karačič, Stjepan Cvitić, Mihael Ribičić, Antun Glasnović, Mia Raguž, David Ralašić, a u drugom nešto iskusniji Zdravko Mance, Tomislav Gašparović, Boris Benčić, Stjepan Japarić i Zdravko Knežević. Pjevat će se skladbe od Josipa Andrića do najnovijih s „Zlatnih Žica“. Članovima “Požeškog tamburaškog orkestra“ pridružit će se „mlade snage“, nekadašnji i sadašnji učenici Glazbene škole Požega, tako da će zasvirati preko trideset tambura.

Koncert će se održati u petak, 17.ožujka 2023. u Gradskom kazalištu Požega s početkom u 19 sati, ulaz je slobodan. (B.S.T.)Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI