Požeški tamburaški orkestar i gosti u svom gradu: Koncert „Požego,nadraži grade“

Komcert tamburaškog orkestra
(FOTO: Službeni plakat)

12.3.2023. | 10:24 | B.S.T.
Pregleda: 1965

Požeški tamburaški orkestar priređuje svoj prvi koncert nakon ponovnog osnutka u ožujku 2022. godine. Cjelokupni repertoar sastavljen je od pjesama o Požegi. Većina se rijetko izvodi uživo, pa se neke i nepravedno zaboravljaju. Koncert „Požego, najdraži grade“ s gostima dio je programa obilježavanja Dana grada Požege.

„Takav koncert je jedinstven po svom repertoaru, cjelovečernji, sastavljen od pjesama koje su nepravednozapostavljene. Mnoge se snime, a poslije rijetko izvode uživo,poput pjesme Stjepana Japarića „Požego moja“, koju će on otpjevati prvi put nakon više godina.“, rekao je Valentin Petranović, predsjednik udruge „Požeški tamburaški orkestar“, voditelj i dirigent orkestra. U razgovoru o najavi otkriva da će u prvom dijelu koncerta zapjevati mladi požeški vokalni solisti: Patrik Karačič, Stjepan Cvitić, Mihael Ribičić, Antun Glasnović, Mia Raguž, David Ralašić, a u drugom nešto iskusniji Zdravko Mance, Tomislav Gašparović, Boris Benčić, Stjepan Japarić i Zdravko Knežević. Pjevat će se skladbe od Josipa Andrića do najnovijih s „Zlatnih Žica“. Članovima “Požeškog tamburaškog orkestra“ pridružit će se „mlade snage“, nekadašnji i sadašnji učenici Glazbene škole Požega, tako da će zasvirati preko trideset tambura.

Koncert će se održati u petak, 17.ožujka 2023. u Gradskom kazalištu Požega s početkom u 19 sati, ulaz je slobodan. (B.S.T.)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI