Požega bruji: Je li uzvratna utakmica NK Slavonije prodana?

FOTO: 034 portal

18.6.2023. | 20:08 | Ante Mandarić
Pregleda: 11954

Čitatelji ocijenili:

1

Jučer se odigrala uzvratna utakmica između NK Radnika iz Križevaca i NK Slavonije za prolazak u veći nogometni rang.

Nakon odlične domaće utakmice i pobjede 3:0, NK Slavonija jučer je u uzvratnoj utakmici protiv NK Radnika u Križevcima, nakon početnog vodstva 0:1, izgubila 5:1, odnosno ukupnim rezultatom u obje utakmice 5:4.

Vijest da unatoč velikim ambicijama, ali i investicijama predsjednika NK Slavonije Tomislava Čabraje te podrške i najavljenih milijunskih ulaganja od strane gradonačelnika Požege dr. sc. Željka Glavića, a koji su jučer potegli do Križevaca bodriti Plave, NK Slavnija nije uspjela osigurati ulazak u veći nogometni rang hrvatske lige, Požežani nisu baš najbolje primili.


Društvene mreže nakon vijesti o porazu usijale su se, a prevladavalo je mišljenje kako je utakmica, ni manje ni više, prodana. Da je situacija vrlo složena svjedoči i činjenica da su ovaj vrlo neobičajan poraz NK Slavonije, želeći ostati anonimni, komentirali brojni lokalni sportski djelatnici koji tvrde da je nejasno kako je moguće voditi 4:0 pa u svega 60-ak minuta primiti 5 golova. Upravo poraz NK Slavonije bila je i tema mnogih drugih kava u gradu, u kojoj većina građana ne dvoji je li utakmica prodana već se pitaju zbog čega?

Zanimljivo, upravo dolaskom Tomislava Čabraje na mjesto predsjednika NK Slavonije započinje se rušenje starog stadiona uz tanko opravdanje da je stadion oštećen uslijed nevremena popračenog s ledom u lipnju 2021. godine, kada gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić najavljuje milijunska ulaganja u izgradnju novog stadiona u Požegi.

Da je ovaj dvojac u vrlo prisnim odnosima svjedoči i činjenica kako unatoč redovnom dugogodišnjem održavanju javne rasvjete na području Požege, koji građane košta ne malo novca, upravo obrt ELEKTRO-TEAM, koji je u vlasništvu Tomislava Čabraje, skupa s tvrtkama Alles d.o.o. i ELEKTRO – LOVOŠEVIĆ d.o.o kao zajednicom ponuditelja, nedavno izvode radove za Grad Požegu u vrijednosti od cirka 8 milijuna kuna, a za što su vijećnici Gradskog vijeća Grada Požege, predvođeni predsjednik vijeća Matejem Begićem (HDZ) i gradonačelnikom dr. sc. Željkom Glavićem (HDZ) zadužili građane novim kreditom. Tomislav Čabraja osim što je obrtnik koji izrazito puno posluje s javnim institucijama, predsjednik je NK Slavonije, ali i dopredsjednik Županijskog nogometnog saveza Požeško-slavonske županije.

Poraz društva u cjelini ne bi bila činjenica da se sportske utakmice prodaju već i sama pomisao da je to uopće moguće, a kamoli da su građani uvjereni u takav rasplet.

Jasno, ne kaže se bez veze da je lopta okrugla, ipak, ovoliki interes javnosti nije se pobudio bez razloga, a je li moguće da je utakmica prodana, da su igrači imali samo peh ili ima posla za HNS-ove istrage i disciplinske mjere ili nekih drugih neovisnijih institucija da istraže je li bilo neregularnosti u uzvratnoj utakmici između NK Radnika iz Križevava i NK Slavonije, i tko bi mogao i na koji način pokupiti kajmak takvim namještanjem, ostaje za vidjeti.

U nastavku donosimo dio reakcija s društvenih mreža:Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI