Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti postavljena izložba „Kreativni i neovisni“

Kreativni i neovisni
(FOTO: Psž)

9.12.2023. | 09:05 | Psž
IZVOR: pszupanija.hr
Pregleda: 975

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Požeško-slavonska županija (Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga na području Požeško-slavonske županije) i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, u suradnji s Gradskom knjižnicom Požega, organizirali su izložbu radova s natječaja “Kreativni i neovisni”.Navedeni natječaj proveden je od 16. prosinca 2022. do 25. travnja 2023. godine, a glavni cilj je potaknuti učenike da pokažu znanje i stav prema sredstvima ovisnosti. Dodjela nagrada najuspješnijim radovima održana je u lipnju ove godine u Županijskoj palači Požeško-slavonske županije.

- Natječaj je namijenjen učenicima od petog do osmog razreda osnovne škole te učenicima svih srednjih škola. Glavni cilj je da učenici pokažu svoje znanje i stav prema sredstvima ovisnosti. Kako kocki, pušenju, alkoholu, drogi i modernim tehnologijama reći ne te se osvijestiti što te ovisnosti čine pojedincu i zajednici. Kada vidimo radove koje su učenici napravili, oni su svoj stav iskazali putem plakata, fotografije, jednominutnog filma, a radovi su zaista za svaku pohvalu. Drago mi je da radove koji su izloženi ovdje u knjižnici mogu vidjeti i naše sugrađanke i sugrađani – rekao je Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.Izložba učeničkih radova izložena je na Odjelu za mlade i multimediju Gradske knjižnice u Požegi do 15. prosinca 2023. godine.- Problem ovisnosti je javnozdravstveni problem i sveprisutan problem te je bitno senzibilizirati učenike na vrijeme. Zavod za javno zdravstvo u suradnji sa svim dionicima ovog projekta, već godinama organizira ovu akciju koja je uistinu hvalevrijedna. Svjedočimo velikoj kreativnosti učenika, ali isto tako, svjedočimo i velikom interesu. Drago mi je da su gotovo sve škole iz naše županije uključene u ovu akciju i veseli me što je izložba postavljena baš ovdje u Gradskoj knjižnici Požega, na odjelu gdje se okupljaju mladi – rekao je zamjenik županice Požeško-slavonske županije, Ferdinand Troha.

izvor: PSŽ

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI